Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Očišćen deo Lozničke reke kroz naselje Alvadžinica

post-title


Radnici angažovani na osnovu javnih radova, proteklih desetak dana čistili su deo korita Lozničke reke u naselju Alvadžinica, koje je bilo zatrpano muljem i raznim otpadom nakon nedavnih poplava.

Direktor Javno komunalnog preduzeća "Komunalac" Petar Domanović, izjavio je da je korito reke očišćeno uoči jesenjih kiša, dodajući da su samim ti i građani znatno bezbedniji.

On je rekao da je na osnovu lokalnih javnih radova angažovano 13 radnika, devet putem republičkih, kao i četiri osobe sa invaliditetom.

"Javni rad je za nas veoma značajan, jer kroz javne radove pružamo mogućnost da se neko praktično istakne i kvalifikuje za zaposlenje u Komunalcu. Razmatramo mogućnost da po isteku javnog rada dva radnika, koja su angažovana na poslovima čistoće, budu primljena na neki ugovorni odnos", naveo je Domanović.

Domanović je istakao kako su radnici uglavnom angažovani na uklanjanju divljih deponija, kao i primarnoj selekciji.

On je naveo kako tom javno komunalnom preduzeću nedostaje nekoliko vozača, kao i četiri, pet radnika na održavanju čistoće.

Pomoćnik gradonačelnika Čačka, Mirjana Đoković apelovala je na sve građane da čuvaju svoje okruženje i nepotrebne stvari iz svojih domaćinstava odlažu na mesta koja su predviđena za to.

Ona je pozvala građane da se više uključe u akcije koje se sprovode kako bi životna sredina bila očuvana.

Đoković je podsetila da je akcionim planom zapošljavanja za javne radove opredeljeno 7.000.000 dinara.

Pomoćnica gradonačelnika je za 15. septembar najavila i učešće grada Čačka u globalnoj akciji čišćenja divljih deponija.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar