Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pranjansko udruženje „Ponos“ pozitivan primer za sve porodice

post-title


Zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić, posetila je u utorak Pranjane i manifestaciju koju organizuje pranjansko udruženje „Ponos“. Ovo udruženje osnovano je pre deset godina i okuplja porodice sa troje i više dece iz ovog kraja.

Ovom prilikom zamenica predsednika opštine je istakla da opština Gornji Milanovac intenzivno radi na pomoći porodicama sa decom, posebno kada su u pitanju porodice sa troje i više dece.

- Budžetom Opštine za treće, četvrto i svako naredno dete planirana su sredstva u iznosu od 100.000 dinara, a za prvo i za drugo dete taj iznos je 60.000 dinara.

Takođe, osvrnula se i na nove mere populacione politike i podsticaja rađanja koje su od januara meseca počele da se sprovode na državnom nivou i istakla da se osnivanjem Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku opredeljuju značajna sredstva u tu svrhu.

- Pre svega, za prvo dete majke dobijaju 100.000 dinara, za drugo dete dobijaju 12.000 mesečno u toku dve godine, za treće dete dobijaju 18.000 dinara mesečno na period od deset godina. Izdvajanje ovih sredstava i sa državnog i sa lokalnog nivoa je jako značajno, s obzirom da je poznato da je situacija u Srbiji i u Gornjem Milanovcu uopšte, kada je reč o rađanju i populacionoj politici, značajno uzela maha i mi kao lokalna samouprava se trudimo da te mere podržimo.

Opština Gornji Milanovac svake godine uzima učešće na ovoj manifestaciji i tom prilikom podeli simbolične poklone pranjanskim mališanima iz ovog udruženja. Ove godine deca su dobila školski pribor i slatki paket koji je donirala kompanija Swisslion-Takovo.

- Ove godine smo napravili pakete pre svega za đake prvake i za ostalu školsku, ali i predškolsku decu. Takođe, kompanija „Swisslion-Takovo“ je spremila dosta slatkih paketića i iskreno se nadam da ćemo danas obradovati dečicu, rekla je Jadranka Dostanić.

Udruženje „Ponos“ postoji već deset godina na području Pranjana, a osnovao ga je Radovin Veselinović koji i sam ima četvoro dece. Ovo udruženje se tradicionalno okuplja svake godine 28. avgusta, na Veliku Gospojinu, kada se organizuje druženje za porodice iz udruženja.

Zamenica predsednika opštine izrazila je nadu da se ova ideja udruživanja proširi i na druge mesne zajednice sa teritorije opštine Gornji Milanovac.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar