Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gojgić i zvanično umesto Grujovića, Todorović poručuje da Uprava nastavlja u istom smeru

post-title


Vladimir Gojgić, na sednici Gradskog veća, postavljen je danas za vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave za lokalni ekonomski razvoj (LER), umesto Vladimira Grujovića koji je dao otkaz zbog angažovanja kod drugog poslodavca.

Grujović je izjavio da je za proteklih skoro pet godina Gradska uprava za LER podignuta na znatno viši nivo.

"Želja da se u razvijam u svojoj struci, da gradim sopstvene kapacitete. Smatram da je mandat od pet godina dovoljan da se određene stvari sprovedu. Verujem da je Uprava na višem nivou nego u trenutku kada sam je preuzeo. Proširli smo je za energetskog menadžera, a tu je i Kancelarija za mlade koja je postala inkubator za rad na projektima. I u delu privrede postoje značajni rezultati koji se ogledaju i u industrijskoj zoni", istakao je Grujović.

On je rekao da je svoj posao do sada radio profesionalno, sprovodeći naloge Gradske uprave i Gradskog veća, a ne bilo koje druge političke grupacije.

"Nesporno je da podržavam grupu građana, ali Gradska uprava je po svojoj politici apolitična. Načelnik Gradske uprave je ključno lice koje se bavi apolitičnošću i radom Uprave. Uvek sam za prioritet stavljao ono što je struka i ono što je Gradsko veće zahtevalo od mene. Budžet je uvek bio visoko ostvaren sa više od 90 odsto i to je najznačajniji dokaz za profesionalnost rada Uprave", rekao je Grujović.

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, izjavio je da je sa Grujovićem razgovarao proteklih nekoliko meseci i da mu se zahvalio na dosadašnjem radu.

"Skoro pet godina je načelnik Gradske uprave za LER i dao je u ovih 26 meseci, koliko sam sarađivao sa njim, veliki doprinos svemu onome što se dešava u Čačku. Zahvalio sam mu se u svoje i u ime Gradskog veća, poželeo mu sreću u daljem radu", izjavio je Todorović.

Todorović je rekao da je za vd načelnika ove uprave postavljen dosadašnji šef Službe za pravne poslove LER-a, Vladimir Gojgić, koji je nešto više od 10 godina zaposlen u toj upravi i koji je po struci pravnik sa položenim pravosudnim ispitom.

"Raspisaće se konkurs i izabraće se novi načelnik na period od pet godina. Tri meseca je status vršioca dužnosti, a Gradsko veće može da produži taj status na još tri meseca ukoliko se ne izabere novi načelnik. Konkurs se raspisuje u roku od 15 dana od dana postavljanja na mesto vršioca dužnosti", zaključio je Todorović.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar