Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Episkop žički Justin osveštao novu crkva u Jablanici

post-title


Novoizgrađenu crkvu u Jablanici, sa čijom gradnjom se počelo još 2008. godine, osveštao je juče Njegovo Proesveštenstvo Episkop žički Gospodin Justin.

Jablanički paroh, otac Milan Mionić podsetio je da je tadašnji episkom žički Hrizostom osvetio temelje ovog hrama i da se krenulo sa gradnjom.

- Sada je episkom žički Justin tronoso ovaj hram u znak Uspenja Presvete Bogorodice Marije. Na ovom hramu predstoji još puno radova, freskopisanje i mnoge druge stvari koje treba da se urade, kao i da se hram ukrasi.

Otac Mionić je rekao da je hram izgrađen zahvaljujuću prilozima ljudi koji žive u Jablanici i onih koji žive u inostranstvu i zahvalio je svima koji su svojim radom, trudom i novcem pomogli da se ovaj izgradnju.

Predsednik opštine Gornji Milanovac rekao je da je crkva u Jablanici dobar primer da kada se narod složi i okupi oko nečega, kada zajedno započne nešto, to i završi.

- Specifičnost ovog hrama jeste da su svi učestovali u njegovoj izgradnji. Ne postoji jedan ktitor, već je to narod sa svojim prilozima. Meni je izuzetno drago što na teritoriji opštine Gornji Milanovac već pokazujemo u nekoliko naših sela da, pored toga što je sve manje naroda, ipak imamo čemu da se nadamo i da imamo oko čega da se okupimo. Crkva je okupljala narod i u najtežem vremenu, a kod nas u Srbiji nikad ni jedno vreme nije bilo lako.

Kovačević je iskoristio priliku i zahvalio se episkopu žičkom Justinu, što su građani zajedno sa njim učestvovali u osvešćenju crkve i izrazio je iskrenu nadu da će svi žitelji Jablanice i okolnih sela skupljati oko novoizgrađene crkve i da će se ponovo podizati i srpstvo i Srbija.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar