Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Na Ibarskoj prekoračio brzinu za 147 km/h

post-title


Vozač je predat sudiji za prekršaje u Kraljevu, ali nije zadržan u pritvoru, jer se protiv njega vodi redovan postupak. [caption id="attachment_79771" align="aligncenter" width="940"] Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracija[/caption]

Slovenac Saša P. (33) u subotu pre podne snimljen je kako ide svojim BMW-om čak 207 km/h na Ibarskoj magistrali između Kraljeva i Čačka, na deonici na kojoj ograničenje 60km/h, piše Informer.

Njega je saobraćajna policija uhvatila kod mesta Katrga, pošto je u punoj brzini preticao kolonu od tri automobila i tri šlepera.

"To znači da je stotinama metara vozio velikom brzinom trakom kojom se kreću vozila iz suprotnog smera i pravo je čudo da nije izazvao strahovit direktan sudar", izjavio je sagovornik Informera iz saobraćajne policije.

Očevici kažu da je pukom srećom izbegnut pravi masakr na putu, jer je neverovatno da iz suprotnog smera nije naišlo nijedno vozilo.

Ovaj Slovenac, koji poseduje i srpski pasoš, predat je sudiji za prekršaje u Kraljevu, ali nije zadržan u pritvoru, jer se protiv njega vodi redovan postupak. Po zakonu, čega ga kazna od 60 dana zatvora i 150.000 dinara.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, Damir Okanović kaže da je ludost voziti 207 kilometara na sat i na najboljem autoputu, a kamoli magistrali. On se čudi zašto Slovenac nije odmah završio iza rešetaka zbog nasilničke vožnje, kako to naš zakon propisuje.

"Taj nasilnik je u sekundi prelazio 57 metara i da je kojim slučajem pri toj brzini udario u druga vozila, svi putnici u vozilima bi na mestu ostali mrtvi. Ne samo što je divljački vozio već se i osilio da pretiče čak šest vozila. Moj stav je da je sudija ovde po više osnova mogao da sprovede takzvani skraćeni postupak i odmah ga pošalje u zatvor na 30 do 60 dana i pride mu naplati od 130.000 do 150.000 dinara kazne", rekao je Okanović i dodao kako se takvom kaznom pokazalo svim u Sloveniji da se u Srbiji nasilnička vožnja na prašta.

Dva teška prekršaja

Po novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja, kazna za prekoračenje brzine na magistralnom putu za više od 100 km/h iznosi 30 do 60 dana zatvora, 130.000 do 150.000 dinara uz oduzimanje od 9 do 12 meseci. Preticanje kolone vozila se kažnjava novčano – od 15.000 do 30.000 dinara.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar