Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Predsednik UO KK Borac Predrag Pantović: KLS je prioritet u nastupajućoj sezoni

post-title


KK Borac polako privodi kraju formiranje tima za narednu sezonu. Pripreme su u punom jeku, a u narednom periodu sledi nekoliko prijateljskih utakmica. O nekim bitnim pitanjima u vezi s klubom razgovarali smo sa prvim čovekom Borca uglednim privrednikom Predragom Pantovićem.

[caption id="attachment_79789" align="aligncenter" width="770"] foto: MN Press/Đurđe Mečanin[/caption]

Ukupno gledano, tim za narednu sezonu je manje – više kompletiran.

,,Nakon što je Svetozar Stamenković potpisao za naš klub mi smo priveli kraju formiranje tima. Eventualno, ako se u nekom trenutku bude ukazala prilika da pronađemo igrača koji ima dobar šut, a može da pokrije pozicije tri i četiri, mi ćemo takvog košarkaša i dovesti. I to bi bilo to. Smatram da smo sa postojećim rosterom barem u egalu sa onim od prošle sezone, ako ne i kvalitetniji“, reči su Pantovića.

Nedavno je paraf stavio i Svetozar Stamenković, pa je popunjena deficitarna pozicija četiri, što je više puta napomenuto kao glavni cilj.

,,On je igrač koji nesumnjivo poseduje veliko košarkaško znanje. Mi smo ga i doveli da bude jedna od udarnih opcija u napadu. Takođe, on je odličan i odbrambeni igrač, što nam je jako važno i na šta stavljamo poseban akcenat. Ostaje da se i Filip Zekavičić dodatno uigra sa ostatkom tima, kako bi mogao da ima učinak na terenu zbog koga je i doveden. Svakako, reč je o kvalitetnom igraču. Verujem da će se vratiti u pravi ritam i da će biti na nivou na kom ga naša publika pamti. Ima dovoljno vremena da se ceo tim ukomponuje na najbolji način“.

Borac se trudi da prekine praksu sklapanja jednogodišnih ugovora.

,,Od ove sezone krenuli smo da sa igračima sklapamo višegodišnje ugovore. Ne želimo da svake godine krećemo iz početka, već da sa igračima imamo saradnju koja će trajati dve ili tri godine. Takođe, želimo da imamo tim koji je mahom sastavljen od mladih igrača. Mogu da kažem da mi je srce puno što će u rosteru od 12 igrača biti čak šestorica rođenih 1996. godine i jedan koji je 1999. godište. To je tim na kom Borac može da gradi budućnost i koji je garant da ćemo svake sledeće godine biti sve bolji i bolji“, kazao je Peca Pantović.

Borac ponovo očekuju igre na dva fronta, ABA 2 i KLS. Jedno je sigurno, neće biti ni malo lako. Mnogo utakmica i putovanja očekuju tim iz Čačka u narednim mesecima.

,,Ovo nam je druga godina da igramo u dve lige pa smo uspeli da steknemo iskustvo šta možemo, a šta ne. Dodao bih da je i prošlogodišnja Superliga bila dodatni napor, jer smo igrali svaki drugi dan. Siguran sam da će tim biti dobro pripremljen i kvalitetan da izdrži ta dva takmičenja“, napomenuo je Pantović i odmah nastavio.

,,Ono što je poseban problem ove godine jeste odluka u kojoj ne vidim svrhu. Reč je o podatku da se plasman u ABA 2 ligu obezbeđuje preko KLS - a, a ne Superlige. Nećemo više imati komfor da u jednom takmičenju kalkulišemo. Mada, mi ni prošle godine nismo kalkulisali, bili smo prvi u KLS. Da bismo na duge staze obezbedili igranje u ABA 2 moramo da budemo među dve najbolje ekipe u domaćem prvenstvu“.

Zbog izmenjenih pravila plasmana u ABA 2 ligu od ove sezone naglo je porasla važnost domaće lige.

,,KLS će nam biti apsolutni prioritet. Naravno, pokušaćemo da se izborimo i da budemo među četiri najbolja tima u ABA 2. Podsetiću, ove godine se igra plej – of, za razliku od prošle gde je postojao F4. Ako nešto budemo morali da žrtvujemo, pre ćemo žrtvovati ABA 2 nego KLS. Mada, ostaje nada da ćemo moći da budemo podjednako uspešni u oba takmičenja“.

Publika je prošle sezone bila šesti igrač, pa ne treba sumnjati da će se frenetično navijanje ponoviti.

,,Klub ima zaista veliki kvalitet. Veliki zadaci su pred nama, a mi moramo da ih ispunimo na pravi način kako bismo zadovoljili sve ljubitelje košarke u Čačku. Naglasio bih da, pored svega, posedujemo ogromnu prednost u vidu naše vatrene publike. Smatram da naši konkurenti u ABA 2 ligi tu prednost nemaju“.

Borac je velikim prošlosezonskim uspesima vratio publiku u halu, što je zaista velika tekovina minule godine.

,,Neka naša strategija vraćanja Borca na staze stare slave jeste da se preko rezultata prvog tima izbori status u regionu koji klub definitivno sada ima. Ubedljivo smo najuspešniji košarkaški klub u širem regionu. Naravno, ne računam tu Beograd. To je bio način da vratimo ljude u dvoranu. Ponovo je stvorena simbioza publike i tima. U narednom periodu moramo raditi na tome da klub bude finansijski još stabilniji. Takođe, želimo da stvorimo što bolje uslove da za razvoj mladih igrača. Na korak smo od toga da to i ostvarimo“.

U perspektivi, postoji plan da se renovira hram košarke kraj Morave.

,,Zahuktala se priča oko renoviranja hale. Uprava maksimalno radi oko legalizacije dvorane. Radi se na pripremnom projektnom zadatku za izradu projekta za renoviranje hale. Najveću zaslugu za sve to ima Mirko Petrović, član UO kluba, koga ću predložiti za mesto potpredsednika kluba jer je najviše pomogao i radio“.

Borac ima plan da ponovo postane mesto za stvaranje vrhunskih košarkaša, što je decenijama činio.

"Kada budemo imali plan renoviranja hale i gradnje pomoćnog terene možemo ući u završnu fazu obnove Borca, a to je da ponovo počnemo da izbacujemo igrače vrhunskog kvaliteta, one koji će moći da doguraju čak do reprezentacije. Koliko smo ozbiljni u toj nameri, pokazuje i dogovor koji imamo sa KK Mladost iz Čačka. Objedinjeni u radu pravimo zajedničke selekcije. Praktično, radimo kao jedan klub. Dokaz koliko smo ozbiljni je činjenica da smo dugogodišnjeg trenera prvog tima Raška Bojića, čoveka koji ima veliki ugled u srpskoj košarci, postavili da vodi ceo taj projekat stvaranja novih igrača. Njemu je zadatak da prati talente, da vidi na kojim će pozicijama moći eventualno da igraju u prvom timu, kao i da proceni šta treba uraditi da bi oni još napredovali“.

Očigledno, ta strategija daje rezultate.

,,Deca van Čačka ponovo su počela da dolaze u Borac. Tako ove godine imamo igrače iz Gornjeg Milanovca, Užica, Ivanjice itd. To su jako talentovana deca za koju se nadam da će svoje prve seniorske korake načiniti baš u našem timu. Ako želimo da podignemo Borac na ABA 1 nivo, nije dobro da to činimo samo kupovinom igrača, već da u našoj školi stvaramo košarkaše koji su nam potrebni. Mislim da smo odradili lavovski deo posla tako da ostaje finalni deo. Ako uspemo da ostvarimo sve zacrtano, budućnost Borca u ABA 1 ligi je sasvim izvesna“, zaključio je predsednik UO KK Borac Predrag Pantović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar