Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marko Ivanović: Sa nestrpljenjem očekujemo početak sezone

post-title


U košarkaški hram kraj Morave nedavno je stigao dugo priželjkivani igrač pozicije četiri. Reč je o Svetozaru Stamenkoviću. Takođe, čačanski klub je parafirao ugovor i sa talentovanim Adijem Alikadićem. Pomenuta dva igrača nosiće boje kluba jednu, odnosno tri godine.

Pripreme za sezonu u kojoj će Borac ponovo nastupati na dva fronta u punom su jeku. O dvojici novih igrača, ali još nekim pitanjima porazgovarali smo sa direktorom Markom Ivanovićem.

Još dva igrača našla su se u rosteru Borca. Da li ste zadovoljni kako se odvija sklapanje tima za novu sezonu?

"Na predlog šefa stručnog štaba Jovice Arsića u klub je doveden Svetozar Stamenković. Njegovim dolaskom popunjena je deficitarna pozicija krilnog centra. Smatram da je on pravo pojačanje za nas. Nadam se uspešnoj zajedničkoj saradnji i ispunjavanju zacrtanih ciljeva. Uzgred, ugovor je sklopljen na godinu dana", kazao je Ivanović i nastavio.

"Ima dovoljno vremena da se tim uklopi na pravi način. U narednom periodu biće odigrano nekoliko prijateljskih utakmica. Verujem da će kroz dobar trening, kao i sada pojačanu centarsku liniju sve biti mnogo lakše, pa će i rezultati biti dobri", reči su direktora čačanskog kluba.

Borac može da se pohvali da je u svoje redove doveo izuzetno talentovanog mladog igrača iz BiH. Svakako, raduje podatak da se u timu nalazi pregršt mladih i perspektivnih košarkaša.

"Adi Alikadić je kod nas već neko vreme. Stručni štab je doneo odluku da je on dobar igrač za nas, koji može još dosta da napreduje, tako da je ugovor potpisan na tri godine. On je bio naša želja još pre tri godine. Reč je o mladom, perspektivnom igraču koji može još puno da uči. Verujem da će kroz dobar trening i šansu koju bude dobijao u utakmicama koje predstoje pokazati kvalitet. Nadam se da će se što pre uklopiti u tim. Čim je odlučio da dođe u Čačak i potpiše na tri godine pokazao je želju da napreduje".

Da bi se tim na pravi način uklopio potrebno je ukrstiti koplja sa različitim protivnicima. U najavi je nekoliko zanimljivih pripremnih utakmica, a prvi na redu je duel sa Krkom.

"Prvobitno je bilo planirano da sa ekipom Krke odigramo kontrolnu utakmicu na Zlatiboru. Ipak, plan je promenjen pa ćemo u našoj dvorani, u petak 7. septembra od 18 časova ugostiti tim iz Novog Mesta. Sledi dvomeč sa ekipom iz Novog Pazara, 12.9. u gostima, a tri dana kasnije u hali kraj Morave. Rivali će biti i bugarski Balkan Botev, ali i ruski Spartak iz Sankt Peterburga sa legendarnim Pašutinom i Fetisovim", napomenuo je direktor Borca.

Svi u gradu na Moravi nestrpljivo isčekuju priliku da u Borčevoj dvorani gledaju sjajne utakmice, baš kao minule sezone.

"Sa nestrpljenjem očekujemo da počne ABA 2 liga. Prvi meč zakazan je za 27. septembar, a protivnik će biti ekipa Spars iz Sarajeva. Sada nam je mnogo lakše kada smo manje-više kompletirali tim, tako da spremno očekujemo rivale", zaključio je Marko Ivanović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar