Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Most u Koštunićima završen u predviđenom roku

post-title


Sanacija i rekonstrukcija mosta u Koštunićima koji meštani svakodnevno koriste, a koji je oštećen u poplavama 2014. godine je završena. Javno preduzeće za izgradnju opštine završilo je ove radove, a most je bio toliko oštećen da je bilo potrebno gotovo 75% mosta da se sruši i da se u tom procentu izgradi potpuno novi most.

Predsednik Mesne zajednice Koštunići Ivan Damljanović zahvalio se rukovodstvu Opštine na dobro obavljenom poslu.

- Svi rokovi su ispoštovani, posao ide kako treba i radove privodimo kraju. Ovom prilikom želim da se zahvalim predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću, direktoru Javnog preduzeća za izgradnju Božidaru Vučetiću i svim radnicima na terenu.

Damljanović je rekao da je u narednih petnaestak dana ostalo da se beton osuši, da se postavi ograda i most će biti pušten u upotrebu. Naglasio je da ovaj most ima veliki značaj za celo selo, da ga meštani svakodnevno koriste, đaci, ali i da dosta znači kada je u pitanju razvoj turizma u ovoj Mesnoj zajednici.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju Božidar Vučetić podsetio je da su bili obezbeđeni adekvatni uslovi za neometano obavljanje saobraćaja za vreme trajanja radova.

- Uradili smo zacevljenje reke, nasuli i obezbedili kako bi saobraćaj normalno funkcionisao. Preko ovog alternativnog pravca i autobusi su mogli neometano da saobraćaju.

Nakon što su vremenski uslovi i kiša koja je prestala da pada dozvoli izvođenje radova, Javno preduzeće za izgradnju opštine krenulo je i sa nasipanjem puta u Mesnoj zajednici Branetići u dužini od 800 metara. Predsednik Mesne zajednice Branetići Milorad Gačanović izjavio je da su zemljani radovi završeni.

- Očekujemo da ćemo uz pomoć koju nam pruža opština Gornji Milanovac i Javno preduzeće za izgradnju za pet dana uspeti da završimo nasipanje puta kako bi svi meštani mogli neometano da funkcionišu.

Gačanović je rekao da je ovaj put veoma važan za meštane tog kraja i da predstavlja vezu Vrčana, Sinoševića, Ljevaje i Donjih Branetića.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar