Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ljubica u poseti osnovcima

post-title


Devojčica Ljubica, kojoj je osnovi cilj zdrava i čista životna sredina, posetila je danas đake OŠ „ Momčilo Nastasijević“. Ljubica je posebnu pažnju posvetila prvacima kojima je uručila raspored časova i blokčić, ali se setila i sedmaka koji ove godine počinju sa učenjem hemije, pa je njima pored rasporeda časova poklonila periodni sistem elemenata.

Mališani su Ljubicu dočekali sa oduševljenjem. Podsetili su se ranijih druženja i obnovili gradivo o selektivnom odlaganju otpad gde su mališani briljirali i pokazali odlično znanje. U dvorištu ove osnovne škole, Ljubica se družila i sa ostalim učenicima koji su je grlili, igrali se sa njom, a i fotografisanje je bilo neizbežno.

Sa Ljubicom, osnovnu školu „Momčilo Nastasijević“ posetio je i v.d. direktor Javnog komunalnog preduzeća Ivan Lazić koji je još jednom podsetio na značaj selektivnog odlaganja otpada.

- Cilj ove akcije je da podignemo svest o selektivnom odlaganju otpada uz pomoć naših najmlađih sugrađana. Na ovaj način, podižemo svest i kod roditelja kada je reč o selektivnom odlaganju otpada, što je jako bitno za naš grad, za ekologiju i za životnu sredinu. Ovom akcijom podsećamo na plave i žute kontejnere i na bitnost očuvanja životne sredine.

Lazić je najavio, da će Ljubica u narednim danima posetiti i ostale škole sa teritorije opštine Gornji Milanovac.

Uz osmehe i zagrljaje mališani i Ljubica su se pozdravili i dogovorili novo druženje uskoro. Drugari su obećali Ljubici da će nastaviti sa selektivnim odlaganjem otpada, da će čuvati životnu sredinu i da će uticati i na svoje okruženje kako bi nam životni prostor bio zdrav.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar