Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Studenti FTN-a na jednosemestralnoj razmeni u Temišvaru

post-title


Troje studenata Fakulteta tehničkih nauka iz Čačka pohađalo je letnji semestar na Politehničkom Univerzitetu u Temišvaru u okviru Erazmus+ programa mobilnosti studenata. Milica Jokić, Ivan Dukanić i Aleksandar Bajkić, studenti treće godine osnovnih studija Informacionih tehnologija, boravili su u Temišvaru u periodu februar – jul 2018. godine.

„Utisci su divni. Svi profesori su bili voljni da nam izađu u susret i odgovore na sva pitanja. Omogućili su nam da se polako prilagodimo, a kasnije nije bilo razlike u pristupu prema nama i njihovim studentima. Takođe, profesori su pristali da rade sa nama mentorski i na predmetima koje su oni imali u prethodnom semestru. Sva naša predavanja bila su na engleskom jeziku. Pored toga Politehnički Univerzitet u Temišvaru nudi sjajne izbore predmeta, kao i laboratorija“.

Studenti FTN-a bili su smešteni u studentskom gradu, u kome boravi najveći broj studenata koji studiraju u Temišvaru i u kome domovi za smeštaj studenata i univerziteti čine jedan veliki kompleks.

Pored izazova pohađanja nastave i života u inostranstvu, za naše studente najveći utisak su ostavila prijateljstva sa vršnjacima iz drugih zemalja koja su ostvarili za vreme razmene.

„Najbitniji deo svakog Erazmus programa je druženje. Slobodno vreme smo provodili sa ostalim studentima iz celog sveta. Studenti iz Turske, Portugala, Francuske, Nemačke, Italije i drugih zemalja Evrope, pa čak i Maroka, Kanade i Indonezije. To je ono što se ne može opisati, jer nije bitno odakle ste, kojoj veri pripadate, svi smo bili tu da steknemo nova prijateljstva. Zbog toga, svako bi trebalo da tokom školovanja ode negde na razmenu i doživi ovo fantastično iskustvo.“- jedinstveni su u stavu Milica, Ivan i Aleksandar.

Po povratku u Čačak svi ispiti koje su studenti položili u Temišvaru su priznati i oni će nesmetano nastaviti studije na FTN.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar