Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Usvojen rebalans budžeta

post-title


Nakon jučerašnjeg prekida sednice zbog nedostatka kvoruma, odbornici Skupštine grada nastavili su danas sednicu i na početku usvojili predlog o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada za 2018. godinu.

Na dnevnom redu 24. sednice nalazi se izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci, a očekuje se da odbornici daju saglasnost na izmene i dopune programa poslovanja Javno komunalnih preduzeća Moravac, Gradsko zelenilo, Gradac, Komunalac, zatim Naučno tehnološkog parka, Sportskog centra Mladost i Javne ustanove Turistička organizacija Čačka.

Pred odbornicima su predlog za davanje saglasnosti na program održavanja javnih zelenih površina, kao i izmene i dopune Programa održavanja, zaštite i razvoja opštinskih puteva, ulica i nekategorisanih puteva na teritoriji Čačka za 2018. godinu.

Odbornici će razmatrati i izmenu Odluke o usklađivanju osnivačkog akta Javnog komunalnog preduzeća za izgradnju i održavanje zelenih površina i groblja „Gradsko zelenilo“ sa Zakonom o javnim preduzećima.

Raspravljaće se i o uslovima i načinu realizacije Programa lokalnog ekonomskog razvoja za 2018. godinu, zatim o planovima detaljnih regulacija na potesu kamenolom „Sušica“ – Zdravljak i „Atenica – Kulinovci“, kao i o predlogu rešenja o pribavljanju u javnu svojinu, izgradnjom, vodovodne mreže u Mrčajevcima, Bečnju i Donjoj Gorevnici.

Na dnevnom redu su i cene prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, kao i sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora Javnog komunalnog preduzeća za vodovod, održavanje čistoće i pijaca „Moravac“ Mrčajevci.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar