Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Proglašeni najbolji majstori u spremanju kupusa

post-title


U Mrčajevcima je sinoć završena 16. privredno-turistička manifestacija „Kupusijada“. Za izvanredan kuvani kupus u zemljanom loncu, najboljim pojedincima i ekipama uručene su nagrade i priznanja.

U kategoriji ugostitelji prvo mesto osvojio je IM MES-David doo iz Smederevske Palanke, drugo ekipa Orlovo gnezdo iz Živkovaca, a treće Etno kuća Erić iz Mrčajevaca.

U kategoriji ekipe i pojedinci Omladina Atenice bila je prva, "Ko to tamo peva" – Prehrambeno ugostiteljska škola Čačak druga, dok su treće mesto podelili Drugarice i drugovi iz Čačka i Tomislav Petrović "Gajovac" iz Gornje Trepče.

Ekipa Autoprevoz Mrčajevci bila je prva u kategoriji Celo selo kuva. Drugo mesto pripalo je Zoranu Jovanoviću iz Donje Trepče, a treće Draganu Lazoviću iz Mrčajevaca.

Kada je reč o posebnim nagradama, majstorsko pismo pripalo je restoranu Baralić iz Mrčajevaca, dok je specijalno priznanje za višegodišnje učešće i promovisanje manifestacije "Kupusijada" i očuvanje tradicije pripalo Specijalnoj bolnici Ribarska banja.

Posebnu nagradu kao najmlađi proizvođač kupusa dobio je Dragan Bogosavljević, a nagrađen je i Zoran Panić koji ima najeću površinu pod zasadom kupusa.

Nagrada je pripala i Slobodanu Baraliću za najbolje primenjene agrotehničke mere na zasadu kupusa, dok je najveća glavica kupusa proizvedena na imanju Milisava Jevđenijevića.

Za vreme trajanje Kupusijade održan je i "Narodni višeboj". Mihajlo Kuzmanović bio je prvi u bacanju kamena sa ramena, Ognjen Lišanin u skoku u dalj, ekipa Lovačkog udruženja "Radiša Poštić" u nadvlačenju konopca, a Hana Milovanović u trčanju u džaku.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar