Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Atletičari Slobode uspešni na Prvenstvu Centralne Srbije

post-title


Proteklog vikenda na gradskom atletskom stadionu u Kruševcu održano je Pojedinačno Prvenstvo Centralne Srbije za pionire i ujedno kvalifikacije za finale kupa Srbije za pionire. Mladi Slobodinci osvojili su 6 medalja.

U subotu prvog dana takmičenja najvredniji rezultat, 2. mesto i srebrenu medalju, ostvario je Aleksa Jović u trci na 2000m sa rezultatom 6:31,02, dok je Kosta Mirosavić u trci na 300m rezultatom 43,71 osvojio 3. mesto u grupi što je 8. mesto u ukupnom plasmanu.

U nedelju drugog dana takmičenja mnogobrojnija ekipa čačana svojili su znatno više medalja.

Anđela Obradović u bacanju kugle rezultatom 9,80m osvojila je 1. mesto i zlatnu medalju. Aleksa Jović u trci na 800m rezultatom 2:19,03 svojio je 3. mesto, što je njegova druga medalja na takmičenju. Kosta Mirosavić je u trci na 300m prepone rezultatom 50,14 osvojio je 2. mesto i srebrenu medalju.

U trci na 300m prepone za devojčice Teodora Pavlović je rezultatom 55,02 osvojila 2. mesto i srebrenu medalju, dok je Natalija Lazarević rezultatom 58,07 osvojila 3. mesto i bronzanu medalju.

Stefan Tolić i disciplini skok u dalj skokom 4,79m osvojio 9. mesto, Novak Mirosavić u trci na 800m 2:37,87 osvojio 10. mesto. U trci na 100m za devojčice Aleksandra Obradović je u svojoj grupi ostvarila rezultat 16,29 a Jana Jovanović rezultatom 16,97 u svojoj grupi ostvarila 8. mesto.

U štafetnoj trci 100m+200m+300m+400m u sastavu A. Obradović, A Obradović, N. Lazarević i T. Pavlović rezultatom 2:54,46 osvojili su 7. mesto.

- Jedno jako lepo i bitno takmičenje veoma važno za decu upravo mlađeg uzrasta, upravo sam iskoristio da istestiram njihovu sposobnost na svstranosti odnosno u disciplinama koji nisu baš njihova specijalnost. Upravo su pokazali dosta dobre rezultate srednjoprugaši u trčanjima preko prepona, sprinteri u skok u dalj u trci u štafetama što je jako bitno za njihov uzrast. Anđela i Jović su već u svojim kategorijama poznati i priznati takmičari i ovaj uspeh je da tako kažem očekivan. Uspeh Anđele Obradović sigurno je i uspeh Miroljuba Ristanović njenog trenera i nastavnika fizičke kulture inače bivšeg proslavljenog bacača koplja našeg kluba. Upravo Anđela Obradović, Aleksa Jović i Kosta Mirosavić su se plasirali za Finale Kupa Srbije koji se održava sledećeg vikenda u Sremskoj Mitrovici, reči su trenera kluba Slobodana Nidžovića.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar