Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac savladao vicešampiona Bugarske

post-title


U prijateljskoj utakmici odigranoj pred oko 1.000 gledalaca u dvorani kraj Morave Borac je savladao bugarskog vicešampiona Balkan Botevgrad rezultatom 77:70 (21:21; 25:12; 21:21; 10:16).

[caption id="attachment_80500" align="aligncenter" width="677"] foto: KK Borac[/caption]

Domaćin je od prvog sudijskog zvižduka krenuo veoma energično. Naročito su visoki igrači Borca zadavali velike probleme rivalu. Dobru igru Čačana potvrđuje i podatak da su u uvodnim minutima utakmice imali prednost 7:0. Tek je Hopkins uspeo da prekine seriju Borca pogotkom za dva. Od tog momenta zaigrali su gosti kudikamo bolje, pa su uspeli i da povedu. Ali na dobru igru gostujućeg tima Borac odgovara još boljom. Razume se, motor ekipe bio je kapiten Marinović. Njegovih šest vezanih koševa umnogome su doprineli da rivali budu u egalu. Pored toga, olakšavajuća okolnost po domaći tim bila je i činjenica da je Hopkins, najbolji igrač Balkana do tog momenta morao da izađe zbog tri lične greške.

Drugi deo igre timovi su započeli veoma ujednačeno. Igralo se koš za koš, tako da niko nije previše prednjačio. Ipak, prvi je odskočio Borac. Trojkom Ilije Đokovića domaćin je uspeo da povede sa pet koševa posle dužeg vremena (28:23). Sjajna rampa Zekavičića dodatno je probudila publiku u hali. Borac je delovao kao bolji tim. Ali ni Balkan se nije dao, već je nastavio da drži priključak. Ipak, prekaljeni Marinović lakoćom samo njemu svojstvenom odveo je Borac do dvocifrene prednosti (44:31). On je očigledno bio nerešiva enigma za Bugare.

U stilu druge četvrtine Borac je igrao u nastavku utakmice. Dakle, bio je tim koji sve konce igre drži u svojim rukama. Dvocifrenu prednost nije ispuštao, a u jednom momentu je čak uvećao na maksimalnih +17 (61:44). Balkan prosto nije imao rešenje za dobru igru domaćina. Doduše, nije dozvolio Borcu da se odlepi do ponižavajućeg vođstva.

Poslednji desetominutni period Borac je odigrao rutinski. Iako je utakmica bila samo pripremna, treba pohvaliti ozbiljnost igrača iz Čačka. Sve vreme im je koncentracija bila na visokom nivou. Nikako nisu dozvoljavali Balkanu da spusti zaostatak, a kamoli da učnini nešto više. Ova pobeda nad vicešampionom Bugarske ohrabruje pred početak nove sezone. Borac je pokazao da nema prepreke koju ne može da pređe.

Borac: Čarapić 6, Alikadić 4, Popović 2, Kočović 2, Marinović 15, I. Đoković 6, Gavrilović 3, Krsmanović 1, Prlja 4, R. Đoković 17, Majstorović 5, Stamenković 6, Zekavičić 6.

Balkan: Braun 7, Hristov, Minkov 3, Marinov 3, Hopkins 29, Mulalić, Roseboro 4, Ivanov 6, Vasilev, Dimitrov 9, Petkov 9.

Na samom kraju valja još dodati da će Borac u petak 21. septembra od 20 časova ugostiti Spartak iz Sankt Peterburga. Biće to poslednja provera izabranika Jovice Arsića pred početak ABA 2 lige.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar