Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Filip Dedijer: Dolazak u KK Čačak 94 prava odluka

post-title


Fillip Dedijer, košarkaš koji je prve košarkaše korake napravio u Železničaru i Borcu odlučio je da karijeru nastavi u KK Čačak94. On je veliko pojačanje koje je ovog leta stiglo u čačanski klub. Pored njega, za sastav iz grada na Moravi potpis je stavio i Filip Pajević, takođe bivši igrač i kapiten Borca. Uzgred, nije pogrešno reći da je ostanak Miljana Radisavljevića u klubu samo po sebi pojačanje. Pored svega, valja dodati da je u tim zadržao gro košarkaša koji su nastupali i minule sezone.

KK Čačak94 nalazi se u jeku priprema za narednu sezonu u kojoj će se takmičiti u Prvoj muškoj ligi – Zapad. Za čačansku publiku biće zanimljivo gledati okršaje ovog kluba sa čuvenim Želom, koji takođe nastupa u istoj ligi.

U pauzi između treninga iskoristili smo priliku da porazgovaramo sa prekaljenim igračem Filipom Dedijerom o razlozima što je izabrao baš Čačak94 za nastavak karijere.

,,Što se tiče KK Čačak94 on je ranije u gradskim okvirima bio sinonim za nešto sasvim drugo u odnosu na današnjicu. Međutim, dolaskom sadašnje uprave mnogo toga se promenilo, poput strukture i ambicija kluba. Primera radi, pojačali smo se pred nastupajuću sezonu igračima koji imaju i inostrano iskustvo. Mi smo prepoznali želju i ambicije kluba i nije bilo teško sklopiti dogovor. Što se mene tiče, imao sam veliku želju da se vratim u rodni grad, tako da se sve poklopilo na najbolji mogući način. Usaglasile su se želje kluba, kao i moje lične, tako da je ugovor sklopljen na obostrano zadovoljstvo”, reči su Dedijera.

Nema sumnje da je pred klubom dobra sezona, a ako se budu poklopile sve kockice, nije isključen i plasman u viši rang, što bi bilo zaista dobro za čitav Čačak.

,,Naravno, mi imamo ambicije da igramo na najbolji mogući način. Računam da možemo biti neki favorit iz senke. Treba imati u vidu da smo novi u ovom takmičenju, nismo imali ranije priliku da igramo u ovom rangu. Dodao bih da ima još nekoliko ozbiljnih timova koji nam mogu biti veliki konkurenti. Nama ostaje da se svim snagama borimo za visoke ciljeve. Iskreno verujem da imamo snagu da opravdamo ukazano poverenje”.

Ako se nastavi započeti posao valja očekivati da klub napreduje iz godine u godinu.

,,Siguran sam da će u narednim sezonama za KK Čačak94 znati svi u Srbiji kao mesto gde se igra dobra košarka”, dodao je Filip Dedijer.

Sigurno je da će pomoć čačanske publike biti važan faktor ove sezone.

,,Nema sumnje da će nam značiti podrška sa tribina. Miljan, Filip i ja smo navikli da igramo u Borčevoj hali pred velikim brojem gledalaca, tako da će nam navijanje Čačana puno koristiti. To važi i za sve momke u klubu. Svi igrači našeg tima su iz Čačka, kao i trener Zoran Stefanović, moj veliki prijatelj. Sve u svemu, verujem da će nam naši sugrađani biti podrška u nastupajućoj sezoni”.

Treba naglasiti da je Filip Dedijer dete iz Čačka, gde je i načinio svoje prve košarkaške korake.

,,U mlađim kategorijama igrao sam za KK Železničar, a zatim u Borcu. Prve seniorske korake napravio sam u Borcu, gde sam jedno vreme bio i kapiten. Posle sam nastupao za nekoliko domaćih klubova poput OKK Beograda, Metalca iz Valjeva, Smedereva... Inostranu karijeru sam gradio u Kavali, Apoelu iz Nikozije, u Bejrutu, Varni… Nakon svega sam rešio, i smatram to dobrom odlukom, da karijeru nastavim u rodnom gradu”, zaključio je Filip Dedijer.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar