Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanska Biblioteka uspešna na Festivalu u Lazarevcu

post-title


Pod sloganom „Osmehom kitimo dane” u Lazarevcu je od 17. do 20. septembra održan jubilarni 30. Međunarodni festival humora za decu. Organizator i tradicionalno dobar domaćin najmlađim stvaraocima iz Srbije i inostranstva, i ove godine bila je biblioteka „Dimitrije Tucović”. Manifestacija, koja uz moto „Smeha, smeha deci” već tri decenije afirmiše stvaralaštvo mladih do 15 godina, bila je i ovih septembarskih dana mesto susreta đaka, prosvetnih radnika i bibliotekara sa autorima najlepših stihova i priča za decu. Najmlađi su se družili sa Slobodanom Stanišićem, Gradimirom Stojkovićem, Dragomirom Ćulafićem, Gordanom Timotijević, Dejanom Aleksićem, Urošem Petrovićem i mnogim drugim tvorcima likova iz čitanki.

Bibliotekari Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis” su i ove godine, zajedno sa svojim talentovanim najmlađim čitaocima, učestvovali na veseloj lazarevačkoj smotri. Zahvaljujući umešnosti bibliotekara da podstaknu i afirmišu mlade na čitanje, pisanje i crtanje, mališani Literarne družine čačanske Biblioteke, kao i njihovi vredni učitelji, osvojili su već trinaesti put nagrade u brojnim festivalskim kategorijama.

U oblasti likovnog stvaralaštva trijumfovali su mališani Predškolske U „Radost” iz Čačka i Gradska biblioteka. Prvu nagradu za zajednički Plakat osvojili su predškolci vrtića u Zablaću sa vaspitačicom Anom Ilić i Ogranak čačanske Biblioteke u ovom mestu. Drugu nagradu u istoj kategoriji poneli su predškolci vrtića „Boško Buha” u Čačku, sa vaspitačicom Milom Protić. Posebna prva nagrada za predškolce za likovni rad pripala je mališanima vrtića u Gornjoj Gorevnici, sa vapitačicom Jelenom Jakovljević.

Za literarne radove po četvrti put posebne nagrade zavredili su đaci i učitelji OŠ „Akademik Milenko Šušić” Guča, izdvojenog odeljenja u Rtima. Grupnu nagradu za zajedničko poetsko ostvarenje U carstvu drugarstva deca pišu srcem osvojilo je svih 14 učenika ove škole, a njihove učiteljice Olivera Stanisavljević i Svetlana Jakovljević ponele su nagradu za pisce-učitelje za seriju dramskih tekstova.

U kategoriji Humoristička priča-mlađi uzrast, prvu nagradu osvojila je Ema Kos, 4. razred OŠ „Đeneral Marko Đ. Katanić” iz Bresnice, za priču Ja sam staklena devojčica. Drugu nagradu u istoj kategoriji ponela je Sanja Čolović, 4. razred, OŠ „Dr Dragiša Mišović” iz Čačka, za tekst Svet čudesa.

Posebnom Gašinom diplomom za doprinos uspešnosti Festivala i afirmaciji stvaralaštva najmlađih, nagrađena je Dubravka Ilić, bibliotekar Matične službe čačanske Biblioteke i Ogranka u Zablaću.

Nagrađenim predškolcima priznanja će biti naknadno uručena na prigodnoj svečanosti tokom oktobra u Zablaću.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar