Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zoran Stefanović, trener KK Čačak 94: Borićemo se čitave sezone

post-title


KK Čačak 94 će u subotu, 22. septembra od 18 časova u Plavoj hali u Atenici odigrati utakmicu Kupa Srbije protiv ekipe Radničkog 1950 iz Kragujevca. Šef struke čačanske ekipe Zoran Stefanović naglašava da je meč sa Radničkim dobra prilika da se njegovi igrači odmere sa timom iz istog ranga takmičenja.

,,Očekuje nas kup utakmica protiv ekipe Radničkog 1950, tima koji je prošle sezone bio tik iza Železničara u Prvoj muškoj regionalnoj ligi - Zapad. Utakmica protiv Kragujevčana biće dobra kontola pred početak sezone. Ukoliko uspemo da trijumfujemo nad Radničkim 1950, najverovatnije će nam sledeći protivnik biti ekipa Radničkog iz Valjeva”, reči su trenera Stefanovića.

Polako se zahuktavaju pripreme za sezonu čiji je početak najavljen za prvu nedelju oktobra.

,,Kako sada stvari stoje, početak lige u kojoj ćemo nastupati zakazan je za šesti oktobar. Nama je zapalo da u prva dva kola idemo na gostovanja, prvo u Priboj, a zatim u Kosjerić. Tek u trećem kolu ćemo igrati u Plavoj hali pred čačanskom publikom. Zamolio bih Čačane da nas tokom sezone podrže u što većem broju, jer će njihovo bodrenje imati pozitivan efekat na igrače”, dodao je strateg KK Čačak 94.

Već je poznato košarkaškoj javnosti da će liga ove sezone biti jača nego što je to bilo lane.

,,Veoma ozbiljni klubovi kao što su Klik Arilje i Nova Varoš administrativno su prebačeni u naš rang, tako da će nam posao biti dodatno otežan. Podsetio bih da je liga podeljena u dve grupe, a prva četiri tima iz obe grupe idu u plej of”, kazao je Stefanović odmah dodavši.

,,Naš glavni cilj je plasman među četiri najbolje ekipe u grupi, a zatim i borba za viši rang takmičenja. KK Čačak 94 je bio prinuđen da se odrekne četiri važna igrača, jer je limitiran broj košarkaša iznad 27 godina koji imaju pravo učešća u ligi”.

Zoran Stefanović se dotakao i svog tima, koji je doživeo neke promene u odnosu na minulu sezonu.

,,Još uvek je rano pričati o formi ekipe, jer smo odradili svega 12 treninga u sali. Imamo nekoliko novih igrača u timu, tako da predstoji period njihove adaptacije. Kada se budemo dodatno uigrali, bićemo oni pravi”, jasan je trener KK Čačak 94.

Za sam kraj Stefanović je poručio.

,,Šta je tu je, borićemo se tokom čitave sezone koliko budemo mogli”, zaključio je Zoran Stefanović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar