Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac jači od Rusa

post-title


U poslednjem pripremnom duelu pred početak nove sezone izabranici Jovice Arsića su pred oko 1.000 gledalaca savladali ekipu Spartaka iz Sankt Peterburga rezultatom 74:67.

Oba rivala je od samog starta utakmice krasila čvrsta odbrana, ali je šut predstavljao problem, naročito za Čačane. Zvuči zaista neverovatno da je čitavu prvu četvrtinu domaćin pogađao samo sa linije slobodnih bacanja, što davno nije zabeleženo. I publika je shvatala da je pomoć Borčevim igračima potrebna, pa je pojačala intezitet navijanja. Ipak, ni to nije bilo dovoljno. Na drugoj strani Spartak je prikazivao kudikamo bolju igru, mada ni on nije briljirao. Shodno rečenom, neočekivano mali broj poena  je postignut za deset minuta košarke.

Suša se po Borac nastavila i početkom drugog dela igra. Za to vreme Rusi su uspeli da stignu do maksimalnih +13 (10:23). Neverica je vladala u dvorani kraj Morave. Tek je Zekavičić u 12 minutu postigao koš iz igre. Kao da je tim pogotkom prekinuo nekakvu kletvu, pa je vezao devet poena. Borac se probudi iz sna. U nastavku je domaći sastav igrao znatno bolje. Konačno je proradio i šut za tri poena, a prvi pogodak van linije 6,75 dao je Ilija Đoković. Njegovim košem posle dužeg vremena rezultat je bio poravnat (30:30). Međutim, ni gosti nisu nameravali da puste nogu sa gasa, već su zadržali vođstvo stečeno krajem prve deonice. Istina, ono je svedeno na svega tri koša.

U ujednačenom ritmu se igralo u uvodnim minutima treće deonice. Ipak, polako, ali sigurno, Borac je podizao kvalitet igre, što je počelo da daje rezultate. I publika je to prepoznala, tako da podrške nije falilo. Imali su domaći vođstvo sve vreme, koje je u jednom momentu iznosilo i značajnih 11 poena (56:45). Međutim, svima je bilo očigledno da Rusi predstavljaju tvrd orah. Pokazali su se kao dostojan protivnik Borcu. Ali na odličnu igru Čačana u trećoj četvrtini prosto nisu imali adekvatan odgovor.

Šest poena vezao je Spartak u uvodnim minutima poslednjeg dela igre pre nego što je Majstorović prekinuo tu seriju. Bila je očita želja kod gostujućih igrača da utakmicu uvedu u egal. I malo je falilo da im to u potpunosti uspe. Nakon deficita od 11 poena prišli su domaćinu na svega koš zaostatka. Ali u tim trenucima Majstorović je preuzeo odgovornost, pa uzvraća rivalu adekvatnom merom. Loš faul Rusa dao je šansu Iliji Đokoviću da postigne tri poena sa linije slobodnih bacanja, što on i čini. Sa kolikom-tolikom prednošću lakše se disalo. Ali Rusi i dalje nisu popuštali, pa je trener Arsić zatražio minut za savetovanje. To nije urodilo plodom, već Spartak prilazi na pola koša deficita (63:62). Izuzetno napeto je bilo u dvorani. U završnici meča Borac je smogao snage da se izbori neugodnim igračima iz Sankt Peterburga, na taj način ostavši neporažen na svom parketu u pripremnom periodu.

Ovonedeljne pobede, kao i one pređašnje, sjajna su uvertira za prvi meč ABA 2 lige koji će ekipa Borca odigrati u četvrtak 27. septembra u dvorani kraj Morave protiv Sparsa iz Sarajeva.

Borac – Spartak 74:67 (10:20; 22:15; 24:10; 18:22)

Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 1.000. Sudije: Vojinović, Juras, Pecelj.

Borac: Alikadić, Popović 4, R. Đoković 11, I. Đoković 18, Gavrilović 4, Majstorović 7, Krsmanović, Prlja, Kočović 4, Zekavičić 14, Stamenković 9, Čarapić, Marinović 3.

Spartak: Hloponjin 4, Saveljev 2, Babuškin 11, Barinov 7, Fidip 2, Peković 6, Karvanjin, Varnakov 13, Aleksandrov 11, Semnov 9, Sidorov 2, Toporkov.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar