Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Predsednik opštine Gornji Milanovac i privrednici u poseti Norveškoj

post-title


Delegacija opštine Gornji Milanovac koju su činili predsednik opštine Dejan Kovačević, član Opštinskog veća zadužen za privredu Nebojša Lazović, predsednik Kluba privrednika Miroslav Radovanović, direktor firme „Contango“ Darko Vukobratović i generalni sekretar Srpsko norveškog društva Dragan Marković prethodne nedelje boravili su u poseti Norveškoj. Oni su posetili bratsku komunu Vefsn, odnosno grad Mušjen. Ovo je prva poseta Mušjenu u kojoj su učešće uzeli i milanovački privrednici.

Glavni akcenat posete stavljen je na privrednu saradnju između Gornjeg Milanovca i ovog norveškog grada. U vezi sa tim, organizovan je i niz bilateralnih sastanaka na kojima je dogovorena dinamika saradnje za naredni period.

Na sastancima sa prijateljima iz Norveške dogovorena je i donacija za opštinu Gornji Milanovac u vidu jednog kamiona za gašenje požara i jednog kamiona smećara. Takođe, razgovarano je i o razmeni studenata i dogovoreno da sledeće godine po prvi put norveški đaci budu na razmeni u Gornjem Milanovcu.

Gosti iz Gornjeg Milanovca imali su priliku da obiđu i najveći kombinat aluminijuma na svetu, kompaniju „Alcoa“, koji se nalazi u Mušjenu.

Prilikom ove posete, članovi delegacije opštine Gornji Milanovac iskoristili su priliku da polože vence na spomenik stradalim internircima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar