Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Juniori Mladosti izborili plasman u Roda ligu Srbije

post-title


Poslednje kolo kvalifikacionog turnira regiona Zapadne Srbije donelo je dramatičan rasplet o tome ko će sa juniorima Borca predstavljati ovaj deo zemlje u Roda juniorskoj ligi. Velika borba u hali kraj Morave je okončana trijumfom juniora Mladosti koji su savladali Slobodu rezultatom 66:64. Tako je ekipa Mihaila Šušića, sastavljena od mahom igrača rođenih 2001.godine uspela da izbori plasman u elitu.

Nije tako ličilo većim delom uzbudljivog meča. Opterećeni velikim ulogom, juniori našeg tima su loše počeli utakmicu, što raspoloženi Užičani koriste i već posle tri minuta igre vode rezultatom 10:1. Vraćao se naš tim rezultatski u igru, ali je prednost konstantno bila na strani gostiju. Mnogi od prisutnih gledalaca su polovinom trećeg perioda pomislili da će epilog biti negativan, jer je na semaforu stajalo 36:49.

Borbeni Nikolić pokreće svoje saigrače, Stojanović “hapsi“ do tada nezadrživog Ćubića, a prednost gostiju počinje da se topi. Publika prepoznaje veliki motiv naših juniora pa stiže i ona prava podrška sa tribina. Mladost je prvi put povela tri minuta pre kraja utakmice. Uzbudljiva završnica donosi pravu dramu. Sreća prati hrabre, a naši momci su to bili. Neumorni Nikola Radovanović poentira sedam sekundi pre kraja, Ćubić je neprecizan sa centra, a poslednji zvuk sirene označava početak velikog slavlja naših juniora, ali i juniora Borca, odnosno kadeta Mladosti koji nisu štedeli dlanove i grla.

"Čestitam igračima na pobedi i plasmanu u Roda ligu Srbije. Evidentno je da su bili pod velikim pritiskom i to se svakako odrazilo na učinak pojedinaca. Mislim da smo nagrađeni za veliku borbenost i to što se nismo predavali ni kada su Užičani imali dvocifrenu prednost. Nije bilo lako odigrati pet utakmica u isto toliko dana i da faktički cela sezona stane u ovih 40 minuta. Mislim da će nastup u Roda ligi za ove mlade igrače mnogo značiti i osnovni cilj nam je da oni napreduju iz utakmice u utakmicu. Lepo je bilo na kraju videti zajedničku radost sa juniorima Borca i našim kadetima i to je svakako prizor koji treba da raduje sve iskrene ljubitelje košarke u Čačku. Naš grad će imati dva tima među 12 najboljih u Srbiji, što je samo po sebi uspeh" – rekao je po završetku utakmice trener juniora Mladosti Mihailo Šušić.

Podsećamo da će ovaj mladi juniorski tim osim u Roda ligi Srbije nastupati i u seniorskoj Drugoj muškoj ligi grupa zapad.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar