Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Bibliotekari Moravičkog okruga na prvoj ovogodišnjoj Skupštini

post-title


Skupština Podružnice MO Bibliotekarskog društva Srbije, prva u 2018. godini, održana je u utorak, 25. septembra u zgradi Starog Načelstva u Guči. Na Skupštini je prisustvovalo 24 stručna radnika, članova Podružnice iz biblioteka Moravičkog okruga: Biblioteke opštine Lučani u Guči, Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis” Čačak, Biblioteke „Braća Nastasijević” iz Gornjeg Milanovca, Biblioteke „Svetislav Vulović” iz Ivanjice, Muzeja rudničko-takovskog kraja iz Gornjeg Milanovca i školskih bibliotekara iz Čačka.

Pre početka radnog dela Skupštine, kolege je u ime domaćina pozdravio direktor Biblioteke opštine Lučani u Guči Slavko Radosavčević i poželeo dobrodošlicu, i uspešan rad.

Na dnevnom redu su bili usvajanje Zapisnika sa Skupštine Podružnice od 29. septembra 2017. godine, razmatranje i usvajanje Izveštaja o radu Podružnice MO BDS za prethodnu godinu i predlog programa rada u tekućoj godini. Sve tačke dnevnog reda su usvojene. Skupštinu je vodila predsednica Podružnice MO BDS Marija Petković, koja je između ostalog, istakla da su njeni članovi bili aktivni u različitim vidovima rada: skupštinama, seminarima, forumima i konferencijama. „Dobro je što članovi, kojih ima četrdeset i dva, pronalaze profesionalni interes u radu Podružnice, i to što Društvo pruža prilku za međusobno upoznavanje predstavnika biblioteka različitih tipova iz Moravičkog okruga, kao i mogućnost razvoja u korist struke, što i jeste cilj okružnog okupljanja” kazala je Marija Petković.

Prisutnima se obratio i predsednik Bibliotekarskog društva Srbije i direktor Gradske biblioteke u Čačku dr Bogdan Trifunović i govorio o radu Društva, ali i stanju u bibliotečko-informacionoj delatnosti. On je takođe istakao važnost zajedničkog izlaganja i predstavljanja rada članova Podružnice na XV konferenciji BDS „Inovacije i trendovi u bibliotekrastvu” koja će ove godine biti održana od 12. do 14. decembra u Čačku i Beogradu.

Nakon uspešnog rada Skupštine Podružnice, Biblioteka opštine Lučani u Guči je kao dobar domaćin organizovala izlet u selo Goračiće i posetu Muzeju Goračićke bune i Crkvi Rođenje Presvete Bogorodice, najstarijoj svetinji u Dragačevu, kao i OŠ „Goračići”.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar