Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Parezanović: Novi vlasnici Dveri uništili penzioni fond, svi ekonomski parametri demantuju Obradovića

post-title


Saopštenje Marka Parezanovića, narodnog poslanika i poverenika GrO SNS Čačak prenosimo u celosti:

- Kada govori o penzijama i platama, Boško Obradović nikako ne bi smeo da izgubi iz vida, da su njegovi novi šefovi Đilas Dragan i Jeremić Vuk zajedno sa Demokratskom strankom, ti koji su uništili penzioni fond i doveli do ekonomske katastrofe u Srbiji.

Podsetiću Obradovića, ako je zaboravio, da je deficit budžeta Srbije 2011. godine bio oko 150 milijardi, a 2012. godine 192 milijarde dinara. Poređenja radi u 2017. godini imali smo suficit od 39 milijardi dinara što je bolji rezultat u odnosu na 2012. za skoro 2 milijarde evra. Zbog ogromne rupe u budžetu koju su napravili novi vlasnici Dveri, Srbija je morala godinama da se zadužuje, pa je javni dug od 29% BDP-a koliko je iznosio 2008. godine stigao do 60% BDP-a krajem 2012. godine i posledično zbog nasleđenog deficita do skoro 80% u naredne 2 godine. Danas je naš javni dug 58% BDP uz prognozu svetskih finansijskih institucija da će početkom 2019. godine biti ispod 50% što je izuzetan uspeh. Pored odgovornog odnosa prema budžetu razlog za ovakav uspeh leži u tome što tri godine za redom naša ekonomija raste, a u prva dva kvartala 2018. godine rast BDP-a je sjajnih 4.9%.

Ne treba zaboraviti ni da je evro 2008. godine vredeo oko 80 dinara, a u avgustu 2012. godine 119 dinara. Danas je vrednost naše nacionalne valute gotovo ista kao pre šest godina uz minimalne fluktuacije. Inflacija je u 2012. godini bila 12.2%, a u poslednje tri godine kreće se između 1.2 i 3%.

Mogao bih da navedem još mnogo parametara koji pokazuju svu ekonomsku katastrofu koju su za sobom ostavili Obradovićevi novi šefovi koji u vreme dok su bili na vlasti Čačak nisu umeli da pronađu ni na karti. Dovoljno je za kraj da napomenem da 60% penzionera nikada nije imalo smanjenje penzija i da danas gotovo svi penzioneri imaju između 8 i 13% veće penzije nego pre četiri godine, a da država ne mora da podiže kredite sa kamatama od 8% da bi ta povećanja isplatila, a to su radili lideri Saveza za Srbiju dok du bili na vlasti.

Sve to pamte građani Srbije i njih nećete prevariti koje god odelo(koaliciju) da promenite i u kakvom god agregatnom stanju da se pojavite, prepoznaće vas građani po tome što ste uništili sve čega ste se dotakli, a Čačani po svemu što za 12 godina niste uradili, a mi danas radimo, navodi se u saopštenju koje je stiglo u našu redakciju.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar