Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačani veoma uspešni na Balkanskom prvenstvu u atletici za veterane

post-title


Od 20 do 23. septembra u Celju u Sloveniji je održano BALKANSKO PRVENSTVO za veterane gde su članovi veteranske sekcije atletskog kluba "Sloboda" kao najbrojniji u reprezentaciji Srbije osvojili 13 medalja i to 2 zlatne medalje 7 srebrnih medalja i 4 bronzanih medalja.

Medalje su osvojili:

Milena Banković u kategoriji F 55 5 medalja: bacanje koplja I mesto zlatna medalja rezultatom 24,68m, bacanje kugle III mesto bronzana medealja rezultatom 8,64m, bacanje diska II mesto srebrena medalja rezultatom 21,96m, skok u dalj III mesto bronzana medalja rezultatom 3,21m i u trci štafeta 4 x 100m III mesto bronzana medalja rezultatom 1:23,03.

Vulićević Mirjana u kategoriji F 50 2 medalje: bacanje kugle II mesto srebrena medalja rezultatom 9,20m, bacanje koplja IImesto bronzana medalja rezultatom 16,05m i bacanje diska IV mesto rezultatom 20,92m.

Luković Dragan u kategoriji M70 3 medalje: bacanje kugle I mesto zlatna medalja rezultatom 11,58m, bacanje koplja II mesto srebrena medalja rezultatom 24,63m, bacanje diska II mesto srebrena medalja rezultatom 28,81m.

Glavonjić Nenad u kategoriji M40 2 medalje i jedno četvrto mesto: 1500m II mesto srebrna medalja rezultatom 4:40,41, 800m IV mesto rezultatom 2:13,52, štafeta 800m+400m+200m+100m II mesto srebrna medalja rezultatom 3:49,14.

Filipović Srđan u kategoriji M50 1 medalja i jedno četvrto mesto: 100m II mesto srebrna medalja rezultatom 12,76, 200m IV mesto rezultatom 27,46.

Savković Dragan u kategoriji M55 VI mesto: 5000m hodanje VI mesto rezultatom 37:34,63

Strizović Milorad u kategoriji M55 jedno V i jedno VII mesto: bacanje kugle V mesto rezultatom 10,52 i bacanje diska VII mesto rezultatom 29,05.

Reprezentativci Slobode imali su podršku predsednika kluba Dragana Uroševića kao i trenera Slobodana Nidžovića i Vlada Jovičića.

"Kao prvo još jednom bi čestitao osvajačima medalja kao i ostalim koji su bili veoma blizu odličja. Imao sam tu čast da prisustvujem velikom uspehu naših atletičara kako kluba tako i reprezentacije a i našeg grada. Kao predsednik kluba na ceremoniji proglašenja najboljih nisu me štedeli. Bio sam najzaposleniji a ujedno i najponosniji predsednik. Osvojenih trinaest odličja su uspeh za ponos, mogu slobodno reći da su ovi rezultati veterana stali odmah uz rame i sa ostalim klubskim reprezentativcima. Poznato je da mi imamo juniorku Sekulićku Svetskih atletskih razmera, takođe juniorske i seniorske reprezentativce i ovaj poslednji uspeh upotpunjuje veoma uspešnu godinu.

Uspeh sa Balkanskog Veteranskog Prvenstva u dvorani marta meseca ove godine gde smo osvojili 9 medalja obavezao nas je da ovom prvenstvu priđemo ozbiljnije. Shodno našim skromnim finansijskim mogućnostima učinili smo koliko smo mogli a ovi rezultati nas obavezuju da u budućnosti uz pomoć lokalne samouprave i naših sponzora stvorimo još bolje uslove" reči su Dragana Uroševića predsednik AK Slobode.

"Veoma uspešan nastup kompletne reprezentacije Srbije a posebno atletičara našeg kluba, upotpunio je moja osećanja sa ovog takmičenja. Sam grad Celje sa atletskim stadionom i veoma dobro poznatom atletskom istorijom kluba Kladivara, Jugoslovenskim atletskim legendama predvođeni Stanetom Rozman koji me je podsetio na svoju pobedu ulične trke u Čačku 1985 god. kao i čuvene kroseve iz Preljine krajem osamdesetih godina prošlog veka.

Što se tiče takmičenja. Veoma naporna tri dana. Nastup Banković Milene u tri dana pet disciplina i pet odličja su respekt. To je mini višeboj, a poznato je koliko je težak nastup višebojaca u atletici. Isto tako nastup Dragana Luković u osmoj deceniji svog života u tri dana tri nastupa i tri odličja. Poštovanje. Povrede su sastavni deo sporta a to je osetio na svojoj koži i Srđan Filipović koga je povreda zadnje lože (grč) u zadnjih dvadeset metara omeo da pobedi i u trci na 200m. Takođe povreda ga je sprečila i trećim odličjem, nastupom u štafetnoj trci. Glavonjić Nenad osvajanjem dve medalje opavdao jednog od favorita u srednjoprugaškim disciplinama. Vulićević Mirjana uspešan nastup potvrđene medalje iz dvorane. Nastup Dragana Savković u disciplini 5000m sportsko hodanje imao je hendikep da u prvom kilometru dobije dve opomene, što ga je sigurno poremetilo u veoma zahtevnoj tehničkoj disciplini. Strizović Milorad je imao tu sreću ili nesreću da u obe discipline za protivnike ima tri vrsna bacača evropskih razmera tako da bačene daljine su u domenu njegovih najboljih ostvarenja" svoje zadovoljstvo nije krio trener Slobodan Nidžović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar