Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



KK Čačak 94 nastavio pobednički niz, savladana i Crnokosa

post-title


U 2. kolu kupa Srbije ekipa Čačak 94 je kao domaćin savladala Crnokosu iz Kosjerića rezultatom 105:98 (31:30; 29:20; 23:19; 22:29). Ovo je bila druga pobeda izabranika Zorana Stefanovića u kupu. Trijumfom je napravljena sjajna uvertira pred početak lige koji je zakazan za sledeći vikend.

Shodno očekivanjima, Čačani su snažno i energično otvorili utakmicu. Već na početku Filip Dedijer se nametnuo kao jedna od glavnih opcija u napadu, ubacivši šest vezanih koševa.

Iako je Čačak 94 od početka imao inicijativu, ni gosti se nisu dali. Čak su u jednom trenutku i poveli (9:10). Niko u tim momentima nije uspevao da stekne opipljiviju prednost, već se igralo koš za koš. Prava muška borba vođena je u prvih deset minuta.

Ipak, sa zvukom sirene Filip Pajević probacuje loptu kroz obruč za vođsvto svoje ekipe nakon prve deonice.

Serijom od sedam poena Čačak 94 kreće drugu četvrtinu. Velike probleme gostima pravio je Miljan Radisavljević dobrim rešenjima u napadu. Crnokosa je tek nakon dva minuta postiga prvi koš. Za to vreme Čačani se ne zaustavljaju, već prvi put stižu do dvocifrene prednosti (43:32). U tim momentima domaćin je potpuno kontrolisao igra. Čvrsta odbrana i dobra igra u tranziciji krasila je domaće košarkaše. Istina, gosti su nešto boljom igrom uspeli da smanje deficit na svega pet poena, ali to se ubrzo izjalovilo. Brzo i lako Čačak 94 vraća dvocifrenu prednost, sa kojom zasluženo odlazi na veliki odmor.

Gde je stao u prvom, Čačak 94 je nastavio u drugom poluvremenu. Sve je dobro funkcionisalo u igri domaćeg tima, koji nije dozvoljavao protivniku da ga ozbiljnije ugrozi. I ne samo to, košem Nemanje Zimonjića Čačak 94 je pobegao na maksimalnih +20 (77:57). Svi konci igre bili su potpuno u rukama sastava iz grada na Moravi.

Poslednji deo igre Crnokosa je zaigrala na sve ili ništa. Želeli su gosti da stave do znanja domaćinu da nisu puki statisti. I to im je pošlo za rukom. Brzo su vezali sedam poena, pa trener Zoran Stefanović traži minut za savetovanje. Ipak, gostujući igrači nisu puštali gas, već prilaze veoma blizu, na svega koš zaostatka (86:84). Ponovo je sve bilo otvoreno.

Ipak, Čačak 94 shvata da je đavo odneo šalu, pa pojačava tempo i kvalitet svoje igre. To je na kraju donelo dobar rezultat. Zahvaljujući iskustvu i kvalitetu Čačak 94 je uspeo da odnese pobedu nad veoma neugodnim protivnikom, sa kojim će odmeriti snagu već za dve nedelje, ovaj put u Kosjeriću.

Kormilar čačanskog tima Zoran Stefanović zadovoljan je kako su njegovi puleni izneli ovaj meč.

,,Pobedi se u zube ne gleda. Zadovoljan sam trijumfom, jer nam je on obezbedio još jednu utakmicu u kupu. Takođe, odigrali smo protiv tima koji će nam biti direktni rival u utakmici drugog kola lige već za dve nedelje. Dobro je što smo odmerili snagu sa jednim korektnim sastavom”, rekao je strateg ekipe Čačak 94.

Pripreme su još uvek u toku, a već za sedam dana počinje Prva muška regionalna liga – Zapad, u kojoj učestvuje Čačak 94.

,,Sedam dana je dovoljno da još neke stvari rešimo. Inače sam prezadovoljan kako ekipa napreduje, svaki put pun elana idem na trening. To su korektni momci, ozbiljni, trude se, žele da se napreduju, tako da je milina raditi sa njima”, pun je reči hvale trener Stefanović.

Lagano teče i uklapanje novajlija u timu.

,,Sve ide odlično. Oni se najlakše navikavaju, jer su najduže u košarci”, zaključio je Zoran Stefanović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar