Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Mozzart rekord - Humani tiket Ivice Šurjaka "poslao" 823.600 dinara

post-title


"Humanitarni tiket u podne", koji priređuje kompanija MOZZART, dobio je 135. plemenitog kladioca kome je prošao dobrotvorni listić. Naš 843. poznati gost, proslavljeni jugoslovenski i splitski fudbaler Ivica Šurjak, sastavio je kobinaciju sa pet odličnih parova za fantastičnih 823.600 dinara. Ivica je potencijalni dobitak usmerio ka Udruženju roditelja mališana obolelih od malignih bolesti ZVONČICA.

Sa poslednjim fantastičnim dobitkom u plemenitom listiću ukupna suma koju je kompanija MOZZART donirala u "Humanitarnom tiketu" premašila je iznos od sjajnih osam miliona dinara! Nova suma iznosi ravno 8.798.560 dinara. Nekadašnji reprezentativac bivše Jugoslavije uhvatio je dvojku na Valjadolid sa kvotom 6,75, kečeve na Bolonju i Frankfurt i na kraju su mu došli golovi na mečevima iz Serije A odnosno Francuske 1.

Inače, na listi dobitnika "Humanitarnog tiketa u podne" do sad je vodio novinar i pisac Vanja Bulić sa iznosom od 351.025 dinara koje je Mozzart po Vanjinoj želji donirao Zavodu za vaspitanje dece i omladine Beograd. Glumac Branislav Trifunović je postao 117. dobitnik u "Humanitarnom tiketu u podne" sa fantastičnih 326.300 dinara koje je namenio fondaciji Podrži život.

I da vas podsetimo na plemenite kladioce koji su ostvarili dobitke od 100.000 i više dinara. To su: Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović neurohirurg, juče odbojkaški trener Duško Nikolić i u nedelju Ivica Šurjak. Dakle, dvadesetčetiri člana kluba 100.000.

Donacije su otišle na preko 60 adresa u Srbiji, a ne smeju se zaboraviti donacije ka Republici Srpskoj.

Ivica Šurjak je veliko ime jugoslovenskog fudbala. Splićanin, koji je rođen početkom šeste decenije minulog veka bavio se mnogim sportovima, ali je preovladala ljubav prema fudbalu. Dečački san mu se ispunio kad je krenuo sa treninzima u Hajduku, a potpuno ostvario kad je debitovao za prvi tim “Bilih”. Počeo je kao levo krilo, ali je kasnije uspešno igrao na više pozicija u ekipi. Bio je prototip modernog fudbalera. Krasile su ga borbenost, entuzijazam, liderstvo. Bio je i kapiten tima za koji je odigrao čak 487 utakmica i uzeo tri prvenstva i pet puta podigao pehar nacionalnog kupa. Karijeru je gradio još u PSŽ, Udinezeu, Realu iz Saragose…

Pamti se da je odbio ponude madridskog Reala i Kosmosa. Za tadašnju reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 54 puta. Po okončanju igračke karijere obavljao je važne funkcije u Hajduku.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar