Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Todorović se izvinio zbog lapsusa o odlivu mozgova iz Čačka

post-title


Izvinjavam se svima koji su se osetili uvređeno, zbog izjave od 20. septembra "o odlivu mozgova iz Čačka", rekao je gradonačelnik Milun Todorović, dodajući da je tog dana imao dosta aktivnosti i posla i da uvek dolazi do grešaka.

Todorović je tog dana, nakon potpisivanja sporazuma između Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja i grada Čačka o osnivanju Start up centra rekao: „veliki korak za odliv mozgova iz Čačka za početak u Beograd, a kasnije naravno i diljem Evrope i sveta“.

"Izvinjavam se svima posebno mladima ako su se našli povređeni i uvređeni. Novac u iznosu od 47.000.000 dinara je na računu Grada i pre svega je namenjen mladima inženjerima, kompanijama, visoko obrazovanim mladim ljudima. Uskoro očekujemo da se raspiše javni poziv za opremanje prostorija u Domu kulture", rekao je Todorović.

Na pitanje kako komentariše izjavu lidera Dveri Boška Obradovića da bi trebalo da podnese ostavku na mesto gradonačelnika, Todorović odgovara da "oni koji ništa ne rade ne mogu ni da pogreše".

"Svi mi ovde prisutni po nekad smo pogrešili i ljudski je priznati grešku. Boško Obradović se osim politike ničim ne bavi u životu, to mu je glavni fokus. Da sam osvojio dva odsto glasova na predsedničkim i loklanim izborima, da sam bio u svom rodnom gradu peti na tim istim predsedničkim izborima, da me u rodnom selu niko nije glasao, čak ni rodbina sigurno bih podneo ostavku na preduzeća, koja je nažalost privatizovao Obradović", naveo je Todorović.

On kaže da je Obradović "privatizovao tu političku organizaciju i to je van men šou (one man show)".

Todorović poručuje da mu ne pada na pamet da zbog jednog lapsusa podnese ostavku.

"Dok budem imao snage, a imam snage, želje i volje da radim, radiću svakoga dana u interesu svih Čačana, da Čačku i Srbiji bude bolje. Mislim da se Čačak iz usta Boška Obradovića predstavlja u najgorem mogućem svetlu. Mi Čačani niti smo najgori, niti ćemo biti, mislim da je Čačak izuzetno divan grad, gde ima divnih ljudi. Ubeđen sam da građani Čačak nikada neće dati glas Bošku Obradoviću i sličnima", istakao je Todorović.

Todorović je kratko prokomentarisao i prošlonedeljnu proziviku od strane predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića - "odnos između mene i Aleksandra Vučića je odličan".

Prema njegovim rečima, u poslednje dve godine grad Čačak puno toga čini za mlade, razvijanjem industrijskih zona u Konjevićima i Preljini.

On je izrazio očekivanje da će u narednih desetak dana biti svečano otvaranje Industrijske zone u Konjevićima.

"Očekujem da se naše domaće kompanije do kraja godine razviju u velikom obimu da zapošljavaju naše sugrađane. Tokom oktobra očekujem da se na lokaciji nekadašnjeg CER-a, današnjeg Slovasa, pokrene proizvodnja Viland elektrika i sve su to veliki pomaci za mlade ljude da znanje i pamet ostane u Čačku, da učinimo da se oni koji su otišli vrate u Čačak", rekao je Todorović.

Gradonačelnik kaže da bi u decembru trebalo da krene probna proizvodnja u Forverku u Preljini.

"U subotu sam sa svojim saradnicima obišao izgradnju te velike kompanije, a na proleće punu proizvodnju Forverka i Eldizija i to je impresivno i to je jedan ozbiljan put Čačka u reindustrijalizaciji", zaključio je Todorović.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar