Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Udruženo do laparaskopskog aparata za Opštu bolnicu

post-title


Predsednik opštine Dejan Kovačević prisustvovao je sa privrednicima Gornjeg Milanovca predstavljanju laparaskopskog aparata u Opštoj bolnici Gornji Milanovac. Ovaj aparat kupljen je zahvaljujuću donacijama kompanije „Metalac AD“, „Rudnik i flotacija d.o.d.“, „Spektar“, „IG Invest“ i „Swislion - Takovo“, a posredstvom i angažovanjem predsednika opštine.

Direktor Opšte bolnice Predrag Šutić rekao je da je ovaj aparat poslednje generacije i da će unaprediti rad medicinskih radnika ove ustanove.

- Zahvaljujući ovom aparatu bićemo u mogućnosti da pratimo savremene tokove hiruške nauke, kako na evropskom, tako i na svetskom nivou. Od Nove godine smo počeli da se bavimo operativnim zbrinjavanjem tumora debelog creva i na taj način smo se uvrstili u mali broj bolnica na nivou Republike Srbije koji se bavi tom vrstom operacije na laparaskopski način.

Šutić je dodao da je za ovakvu vrstu operacija Opštoj bolnici bila potrebna tehnika poslednje generacije kako zbog kvaliteta slike tako i zbog svih drugih tehničkih karakteristika koje su potrebne kod ozbiljnih i velikih operacija.

Lokalna samouprava odnosno predsednik opštine Dejan Kovačević posredovao je između privrednika i Opšte bolnice kako bi se ovaj projekat realizovao i novac prikupio u kratkom roku.

- Privreda je noseći stub opštine Gornji Milanovac i moja uloga nije ništa specifična. Kompanija „Metalac AD“ prednjači, ali i ostale kompaniju u skladu sa svojim mogućnostima pokušavaju da kroz društveno odgovorni rad pomognu svim institucijama. Ovom prilikom se svima njima zahvaljujem i zahvaljujući njima Gornji Milanovac je jedan od najrazvijenijih gradova u Republici Srbiji.

Kovačević je posebno istakao spremnost hirurga milanovačke bolnice da osvajaju nove tehnologije i da postanu lideri u Srbiji kada su u pitanju novi zahvati i nove operacije.

- Srećan sam što smo uspeli da ovakve vidove operacija organizujemo u Gornjem Milanovcu. Nadam se da ćemo uspeti da napravimo dobar dogovor i sa RFZO kako bi ove operacije ušle na pozitivnu listu i bile besplatne za sve građane opštine Gornji Milanovac, zaključio je na kraju predsednik opštine.

Predsednik „Metalac grupe“ Dragoljub Vukadinović rekao je da je ova kompanija poznata kao društveno odgovorna i da kada dođu ovakvi zahtevi do dogovora i saradnje se dolazi veoma brzo.

- Metalac je milanovačka, a evropska i svetska kompanija kada je društvena odgovornost u pitanju. Kada dođu ovakvi zahtevi koji se tiču poboljšanja kvaliteta rada u medicini i hirurgiji dogovor postižemo veoma brzo. Naš razgovor je trajao svega tri minuta. Ja sam rekao da ćemo mi kao kompanija obezbediti 1/3 sredstava i posavetovao od koga preostala sredstva da traže kako bi se sklopila finansijska konstrukcija. Mislim da smo u tome uspeli i sa te strane sam jako zadovoljan. Metalac je jako odgovorna društvena kompanija koja na godišnjem nivou izdvaja milion evra za društveno odgovorno poslovanje.

Vukadinović je podsetio na neke ranije donacije ove kompanije Opštoj bolnici i naglasio da je „Metalac“ svake godine prisutan kao donator. Prema njegovim rečima nastaviće i u budućnosti da kao društveno odgovorna kompanija pomažu mlade, ambiciozne i ljude iznad proseka, ne samo u ovoj već i u drugim oblastima.

Generalni direktor preduzeća „Rudnik i flotacija d.o.o.“ Aco Ilić rekao je da je ova kompanija uložila 1/3 od ukupne vrednosti aparata.

- Moram da kažem da je procedura oko ove donacije bila veoma jednostavna i da smo se sve dogovorili u nekoliko minuta.

Vrednost ovog laparaskopskog aparata je približno devet miliona dinara, a ovo je drugi aparat u Srbiji ove vrste i spada među najsavremenije. Direktor Opšte bolnice Predrag Šutić zahvalio se svim donatorima i predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću. Posebno se zahvalio gospodinu Dragoljubu Vukadinoviću koji je na neki način bio inicijator i sa svojim savetom pomogao da se novac što pre prikupi.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar