Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ulaganje u bolji rad opštinskih ustanova, preduzeća i škola

post-title


Novi načelnik Opštinske uprave Opštine Gornji Milanovac je Dejan Veljović. Ovakvo Rešenje doneli su većnici na pedesetoj sednici Opštinskog veća.

Dejan Veljović je rođen 1971. godine u Kragujevcu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu univerziteta u Kragujevcu. Radni odnos zasnovao je u Opštinskom sudu u Gornjem Milanovcu 2001. godine. Od 2005. godine zaposlen je u Opštinskoj upravi opštine Gornji Milanovac. Dana 08.06.2018.godine Opštinsko veće opštine Gornji Milanovac postavilo ga je na položaj Zamenika načelnika Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac. Po mišljenju Konkursne komisije pokazao je da poseduje znanje i da je stekao veštine na predhodnim radnim mestima koje bi unapredile organizaciju i metode rada Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac.

Izbor novog načelnika Opštinske uprave prokomentarisao je i predsednik opštine Dejan Kovačević.

- Nadam se da će u narednom periodu nastaviti sa radom kao što je to i do sada činio u cilju poboljšanja rada i Opštinske uprave i samog rada opštine Gornji Milanovac, istakao je Kovačević.

Na današnjem zasedanju većnicu su razmatrali finansijske planove direktnih i indirektnih budžetskih korisnika. Novac je uglavnom opredeljen za poboljšanje rada milanovačkih ustanova i škola.

Javno preduzeće za izgradnju je uvidom u trenutne potrebe nedvosmisleno utvrdilo da priorit predstavlja nabavka kombinovane mašine „skip“ kao i „raonika“ – priključnog dela za potrebe čišćenja snega.

- Kupovinom novog skipa probleme ćemo delimično rešiti. Ono što ostaje za sledeću godinu jeste nabavka dva nova kamiona koja će takođe služiti Javnom preduzeću za izgradnju, kao i u hitnim i vanrednim situacijama kao što smo imali ove godine. Moram napomenuti da smo u rekordnom vremenskom roku preko 60 kilometara puteva na području zahvaćenom poplavama odnosno vremenskim nepogodama uspeli da vratimo u prvobitno stanje i da ih učinimo prohodnim, a sve to ne bi mogli bez osposobljenog javnog preduzeća. Takođe, javno preduzeće je preuzelo čišćenje snega na teritoriji cele opštine i u pogledu toga su mu uvek potrebne i nove mašine i novi kamioni“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.

Većnici su na današnjoj sednici putem prezentacije upoznati i sa procenom ugroženosti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća na teritoriji opštine Gornji Milanovac ,te su predlog dokumenta koji predhodi izradi Plana odbrane od istih i usvojili.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar