Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vlada poslednjih godina uložila značajna sredstva u razvoj opštine Lučani

post-title


Saopštenje Miluna Todorovića, gradonačelnika Čačka i člana Predsedništva Srpske napredne stranke koje prenosimo u celosti:

- Nema ogavnije i bljutavije stvari kada o stanju u Srbiji i njenoj budućnosti govore predstavnici političkih opcija koje su tu istu Srbiju dovele na rub bankrotstva i beznađa. Pa, ni to ne bi bilo toliko strašno, kada bi baratali činjenicama i argumentima, a ne koristeći se lažima i izmišljotinama, kao što je to u svom javnom nastupu učinio potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić. Prvi čovek ove političke organizacije Vuk Jeremić, u bliskoj saradnji sa samozvanim liderima Saveza za Srbiju Draganom Đilasom i Borkom Stefanovićem je bio utemeljivač i realizator politike kojom je razorena domaća privreda, pljačkaškim privatizacijama pogašeno pola miliona radnih mesta, ozbiljno ugrožena isplata prinadležnosti penzionerima, međunarodni ugled Srbije spušten na najniže moguće grane...

Kada govori o agraru, Aleksić ili ne zna ili zaboravlja da se i pored nepovoljnih vremenskih prilika poslednjih sezona, poljoprivredna proizvodnja iz godine u godinu povećava, a da je prodaja PKB-a direktna posledica stanja u kome su ovaj gigant ostavili Jeremić i njegovi pajtaši.

Ako ćemo da govorimo o punjenju sopstvenih džepova, onda je upravo Vuk Jeremić pravi primer za to, pošto pored brojnih afera još nije objasnio za šta je dobio 200.000 evra od katarske ambasade u Berlinu. O Draganu Đilasu ne treba ni trošiti reči.

Što se tiče prodaje nacionalnih resursa, pa valjda svako u Srbiji zna ko je prodao brojne fabrike vode strancima, raskrčmio sve ono najvrednije, pa i pored toga doveo državu na ivicu bankrota.

Poseban bezobrazluk predstavlja već prisutno lamentiranje nad predstojećim lokalnim izborima u Lučanima. Na pomenutoj tribini u Kotraži okupilo sve svega nekoliko desetina meštana, što najbolje pokazuje šta birači misle o tzv. Savezu za Srbiju i njihovim liderima. Aleksić je već pripremio alibi za izvesan debakl, a opravdanje tobože traži u nekakvim džipovima, pritiscima, ucenama, slično kao i Boško Obradović.

Vlada Republike Srbije i nadležne državne institucije su u prethodnih nekoliko godina uložile značajna sredstva u fabriku namenske proizvodnje “Milan Blagojević”, pomogle da se ponovo pokrene proizvodnja u Industrijskom kombinatu “Guča”, rešila višedecenijski problem poplava regulisanjem korita reke Bjelice... I sve to nije rađeno zarad jeftinih političkih poena, već zbog dobrobiti građana ovog dela Srbije.

Na žalost, o tome lideri Saveza za Srbiju nikada nisu mislili, pošto ih je u životu i politici uvek vodio samo lični interes, za šta uvek pokušavaju da optuže neke druge. Ako je njihova politika pljačka i rastakanje Srbije, a jeste, poziv na silovanje i vređanje žena, neka im to služi na čast. Srpska napredna stranka i njeni funkcioneri su uvek, a činiće to i ubuduće, stavljali Srbiju i njene građane stavljali ispred svih drugih prioriteta, navodi se u saopštenju.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar