Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac protiv Heliosa želi prvu pobedu u ABA 2 ligi

post-title


U okviru trećeg kola ABA 2 lige čačanski Borac će ugostiti ekipu Helios Sans (sreda, 19 časova).

Utakmica u regionalnom takmičenju dolazi nakon sjajne partije i ništa manje ubedljive pobede Čačana u KLS ligi nad Slobodom iz Užica. Ovim trijumfom Borac je prekinuo niz od dva poraza u ABA 2 ligi. Takođe, tim je na taj način bitno podigao samopouzdanje pred naredni izazov.

Istina, sada će posao biti unekoliko teži, jer u halu kraj Morave stiže izuzetno kvalitetna ekipa iz Domžala. To je sastav koji je u prošlom kolu prilično lako savladao drugog srpskog predstavnika, Vršac, na taj način pokazavši da je tim za poštovanje. Ipak, ovaj meč biće odigran pred čačanskom publikom, uvek spremnom da svesrdno bodri Borac. Uzimajući u obzir kvalitet oba rivala, kao i sjajnu atmosferu koje u Čačku nikada ne fali, valja očekivati dobru košarkašku predstavu u sredu veče.

Strateg Čačana Jovica Arsić kaže da njegova ekipa polako pronalazi pravu formu, što se manifestovalo na gostovanju u Užicu.

,,Sigurno da je pobeda nad Slobodom izuzetno značajna za naš tim. Polako sve dolazi na svoje mesto, jer visoki igrači koji su se naknadno priključili ekipi ulaze u formu i dobar ritam. Protiv Heliosa ćemo imati priliku da popravimo loš utisak koji smo ostavili na domaćem parketu u susretu sa Sparsima“.

Trener Borca ima samo reči hvale za narednog protivnika, koji stiže iz Slovenije.

,,Helios je dobra ekipa sastavljena od odličnih pojedinaca. Zaista imaju kvalitetan sastav, što su pokazali u nekim prethodnim duelima. Nema sumnje da nas očekuje težak posao“, napomenuo je kormilar čačanske ekipe još dodavši.

,,Ipak, ne možemo se samo baviti protivnikom. Najvažnije je da mi imamo veliku želju i motiv da pred svojim navijačima ostvarimo prvu pobedu u ABA 2 ligi“, rekao je Jovica Arsić.

Odlični defanzivac Borca Uroš Čarapić naglašava da ekipa ima obavezu da pred svojom publikom igra najbolje što ume.

,,Utakmica protiv Heliosa jako je bitna za nas, jer dolazi nakon dva poraza u regionalnom takmičenju od Sparsa i MZT-a. Doduše, posle pobede u Užicu ekipa se malo razbudila, a atmosfera je značajno porasla. Ipak, neće biti ni malo lak zadatak protiv tima iz Domžala. Ali mi igramo pred svojim navijačima, što je obaveza više da damo maksimum. Verujem da ako budemo od samog starta ušli jako, koncentrisano i motivisano, uspećemo da pobedimo. Na taj način ćemo se odužiti navijačima za svesrdnu podršku koju nam uvek nesebično pružaju“, reči su Uroša Čarapića.

Kao što je već poznato, karte za utakmice ABA 2 lige koštaju 300 dinara za odrasle, a 150 za đake.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar