Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Američki građani donirali školski materijal OŠ „Ivo Andrić“ u Pranjanima

post-title


Delegacija sastavljena od pripadnika fondacije “Duh Amerike“ i tima civilno vojnih odnosa vojske SAD kao i predstavnika Ambasade SAD –a u Beogradu posetila je Pranjane. Tom prilikom su uručili devet novih belih tabli i dve pokretne, interaktivne table.

-Ova donacija nam je značajna za svakodnevno izvođenje nastave kao i za modernizaciju nastavnog procesa kako u matičnoj školi, tako i u izdvojenim odeljenjima, ističu u školi.

„Organizacija „Duh Amerike“ se u potpunosti finansira privatnim donacijama običnih Amerikanaca. Ovakve donacije su izraz velikodušnosti prosečnih Amerikanaca koji izdvajaju novac kako bi pomogli mladim ljudima u Srbiji i njihovim porodicama i na taj način doprineli boljoj saradnji naših naroda i čvršćim prijateljskim odnosima.“ - rekao je gdin. Nik Izrael projekt menađdžer organizacije “Duh Amerike“ za Evropu.

„Veoma smo srećni što smo vas posetili i što smo u prilici da pomognemo vašoj školi u znak zahvalnosti što su vaši preci pomogli našim precima tako što su ih, u drugom svetskom ratu, spasili od Nemaca. Halijard misija je bila najveća akcija spasavanja savezničkih pilota i primer da su prave ljudske vrednosti univerzalne. Hvala vam na gostoprimstvu i nadamo se da ćemo vas ponovo posetiti.“ – rekao je kapetan Bendžamin Ordivej vođa tima civilno vojnih odnosa vojske Sjedinjenih Američkih Država.

„Zahvalni smo na poklonima koje smo dobili od naših prijatelja iz Amerike i radujemo se njihovom ponovnom dolasku.“ – rekao je direktor škole „ Ivo Andrić“ u Pranjanima Zoran Pantović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar