Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



GG dr Aleksandar Radojević: Od v.d. direktorke očekivalo se znanje, profesionalizam i plemenitost, a ne diktatorski stav

post-title


Saopštenje Grupe građana dr Aleksandar Radojević – „Za napredniji Čačak“

- „Specijalna“ v.d. direktorko,

Ovom prilikom odgovaramo baš Vama, a na ovome insistiramo jer kada ukažemo na greške rukovodilaca, po nepisanom pravilu oni se zaklone iza kolektiva. Dakle, konkretno imamo primedbe na Vaš rad, a ne zaposlenih u Ustanovi „Zračak“. Rukovodilac , na žalost, baca senku i na kolektiv i na Ustanovu, ali to je Vaša odgovornost, a ne zaposlenih u Ustanovi „Zračak“. Postavljamo pitanja:

- Odakle Vama pravo i ko Vas je ovlastio da govorite u ime lokalne samouprave i u ime gradonačelnika grada Čačka? Odakle Vam ideja da se proglašava tehnološki višak za mesto koje je predviđeno u sistemu socijalne zaštite? Koliko je nužno proglašavanje tehnološkog viška za neku poziciju? S obzirom da v.d. direktorka nije pravnik, koga je konsultovala o procedurama za proglašavanje tehnološkog viška i da li su one uopšte sprovedene? Zahvaljujemo v.d. direktorki Ustanove „Zračak“, što je kroz dostavljeni demanti obavestila javnost Čačka o onome o čemu nismo znali, odnosno, ušta nismo bili sigurni! Zapravo, objavljeni demanti je samo dopunio naša saznanja i sumnje u neispravan rad u Ustanovi i upravo ono na šta smo ukazali u saopštenju. Za nas je potpuno novo da se v.d. direktorka direktno konfrontira odbornicima grada Čačka koji su je imenovali i gradonačelniku grada Čačka. Sada ozbiljno sumnjamo na pokušaj manipulacije i urušavanje kredibiliteta svakog odbornika, bez obzira da li je iz reda pozicije ili opozicije, zbog čega postavljamo pitanje: da li je pored ovakvih rukovodilaca zapravo i potrebna opozicija? Ostavljamo građanima Čačka da sami izvedu zaključak! Jedna od ohrabrujućih činjenica je što je stutus rukovodioca Ustanove Zračak ograničen kao vršioca dužnosti, tako da će šansa za promenu u toj Ustanovi biti uskoro. Ukazano poverenje nije podrazumevalo još veće urušavanje ozbiljno narušenih međuljudskih odnosa u Ustanovi, koje je kao rezultat imalo pokušaj otkaza pojedinim zaposlenima, demonstriranje sile i sprovođenje mobinga.

- Nabrajanjem aktivnosti koje ste preduzeli za vreme Vašeg mandata stiče se utisak da smatrate da su nadljudski napori obavljanje redovnih aktivnosti koje se obavljaju u svim ostalim ustanovama i preduzećima ovoga grada, a mi potsećamo da su radovi na ugradnji lifta počeli i pre Vašeg stupanja na dužnost. O postavljanju behaton ploča i popravci radionice koja prokišnjava nećemo ni da komentarišemo. Vaš najviši domet ( prema saopštenju) je napisani plan budžeta za narednu godinu ( što je obaveza i uobičajena aktivnost svake ustanove)!!!

- Odlazak korisnika u Ulcinj je isključiva zasluga osnivača i upravljača odmarališta „Ovčar“. Grupu građana „ Za napredniji Čačak“ interesuju odgovori na sledeća pitanja:

- Da li je u planu i programu Ustanove bio planiran put u inostranstvo sa deviznim dnevnicama?

(Plan i program za 2018. god predstavljen i usvojen na Skupštini grada Čačka u julu 2018.). Konstatacija: odlazak u Ulcinj je organizovan pre nego što su rebalansom budžeta grada usvojene izmene. Kako je moguće da se odluke sprovode pre saglasnosti osnivača ( znamo da to nije po zakonu)?

- U Planu i programu Ustanove “Zračak“ za 2018. predviđena je između ostalih i radionica tkanja. Obuka za rad na razboju nije održana, iako je plaćena ( fiktivna plaćanja su kažnjiva zakonom), a radnici su oštećeni, jer nemaju sertifikat za obuku za rad na razboju. Samim tim održavanje radionice rada na razboju ( dobijenom iz donacije) nije zaživela, što znači da je donator prevaren.

- U vezi korisnika koji napuštaju Ustanovu takođe pitamo: da li Vam je dostavljen dopis sa vrlo ozbiljnim razlozima nezadovoljstva koji je inače upućen i Centru za socijalni rad i Gradonačelniku grada Čačka?

- Posebno skrećemo pažnju da ste u saopštenju posegli za teškim oblikom diskriminacije, jer ste školu za osnovno i srednje obrazovenje „1. novembar“ nazvali „SPECIJALNA ŠKOLA“, čime ste diskriminisali, ponizili i uvredili đake, roditelje i zaposlene u toj školi, a uvredili ste i sve nas koji se borimo protiv svakog vida diskriminacije u našem društvu, zbog čega ćemo se obratiti relevantnim državnim institucijama. Ovakva izjava je skandalozna od strane rukovodioca u ustanovi socijalne zaštite! Ljudski bi bilo da v.d. direktorka Ustanove „Zračak“ samovoljno podnese ostavku. Ali pošto se ljudskost ne može u ovom slučaju očekivati, verovatno će uslediti drugi načini za razrešavanje dužnosti v.d. direktorke, na dobrobit Ustanove „Zračak“, korisnika, njihovih roditelja, zaposlenih i svih građana Čačka.

Od v.d. direktorke očekivalo se znanje, profesionalizam i plemenitost, a ne diktatorski stav preuzet po modelu „novog“ političkog šefa SPS-a u Čačku, koji pored pismenog sveta u toj partiji piše nesuvisla saopštenja nalik na neka diktatorska vremena. Razlika je što su od takvih saopštenja nekada ljudi zazirali, a ovim „novim diktatorskim metodama“ čitav Čačak se smeje, navodi se u saopštenju.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar