Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održan peti po redu Sabor vazduhoplovaca

post-title


Peti po redu „Sabor vazduhoplovaca“, u organizaciji „Aero kluba“ Čačak, održan je na aerodromu „Ravan“ u Preljini. To je bila prilika da se sa svojim letilicama okupe piloti iz cele Srbije.

[caption id="attachment_81584" align="aligncenter" width="800"] foto: Telemark[/caption]

Za Nikolu Šćekića ono što je počelo kao hobi, preraslo je u životni poziv – paraglajdere, ultra lake letilice i motorne zmajeve.

Šćekić koji je član „Aero kluba“ Čačak, uskoro bi mogao da zameni putničkim avionom, nakon što završi Pilotsku akademiju u Beogradu.

„U ove vode sam ušao prvo kao paraglajder, a zatim sam upravljao ultralakim avionom. To je bio motiv, ta ljubav prema letenju da nastavim dalje da se bavim time, tako da sam upisao pilotsku akademiju“, rekao je Šćekić.

Organizatori ističu da su ovakva okupljanja idealna prilika da letilice sa aerodroma širom Srbije budu na aerodromu „Ravan“ i da se piloti vide po završetku letačke sezone.

„Ovo je izuzetna prilika i da porodice sa decom provedu predivan dan, u društvu motornih zmajeva, letelica“, izjavila je Violeta Marković iz „Aero kluba“ Čačak, dodajući da je Uprava grada zakonskim rešenjima prihvatila da bude izgrađena pista u dužini od 800 metara.

Na taj način stekli su se uslovi za nabavku letelica koje su namenjene za tu dužinu piste.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar