Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Operska predstava "Kavalerija rustikana" u Domu kulture

post-title


U četvrtak, 18. oktobra na Velikoj sceni čačanskog Doma kulture biće odigrana jedinstvena operska predstava ''Kavalerija rustikana'' (Cavalleria rusticana), italijanskog kompozitora Pjetra Maskanjija, u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu.

''Kavalerija rustikana'' (Seosko viteštvo), opera u jednom činu, premijerno je izvedena 17. maja 1890. godine u teatru Kostanci u Rimu i smatra se jednim od prvih i najlepših primera italijanske verističke opere. Premijera ove opere bila je prava senzacija – po završetku opere, Pjetra Maskanjija su čak 40 puta zvali na scenu!

''Kavalerija rustikana'' bila je prva Maskanjijeva opera koja je postigla veliki uspeh i smatra se najpoznatijom operom ovog kompozitora, od ukupno šesnaest. Bila je uspešna od prvog izvođenja do danas. Do kompozitorove smrti 1945.godine, u Italiji je bila izvedena preko 14 hiljada puta!

https://www.youtube.com/watch?v=eRdlZ9ZkoIg

Cene ulaznica su 1.800, 2.000 i 2.300 dinara.

- Još jednom Vam toplo preporučujemo ovaj nesvakidašnji muzičko-scenski spektakl, uz napomenu da rezervaciju i kupovinu ulaznica za operu možete izvršiti u biletarnici Doma kulture svakog radnog dana od 9 do 20 časova, na telefon 325 071, ističu iz čačanskog Doma kulture.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar