Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Prosvetari održali jednočasovni štrajk upozorenja

post-title


U čačanskim školama danas je održan jednočasovni štrajk upozorenja u znak podrške zaposlenima u Gimnaziji "20. oktobar" u Bačkoj Palanci zbog problema koji su nastali prilikom izbora direktor.

Zaposleni u palanačkoj Gimnaziji su se još u maju, uz prisustvo predstavnika Školskog odbora, izjasnili za kandidata koji treba da postane direktor te obrazovne ustanove, rekao je predsednik Sindikata obrazovanja Čačak, Vladimir Adžić, naglasivši da je sve rađeno po zakonu.

"Umesto da Ministarstvo prosvete prihvati ovog kandidata pred početak nove školske godine, imenovan je vršilac dužnosti. Kandidat za direktor iza koga su stali profesori i Školski odbor nije navodno izabran iz formalnih razloga. Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje tvrdi da Ministarstvo prosvete nije tražilo mišljenje od njih, a izvesni saradnici u Ministarstvu kažu da Sekretarijat nije dostavio potrebnu dokumentaciju", izjavio je Adžić.

On je podsetio da je ministar prosvete Mladen Šarčević, 03. septembra za list Danas rekao da prilikom izbora direktora škola, glavnu reč ima kolektiv.

"Čačanski prosvetari su uvek stajali u odbranu ne samo svojih, već pre svega opštih interesa obrazovanja u Srbiji", naglasio je Adžić.

Adžić je istakao i da još uvek nisu dobili odgovor predsednika države Aleksandra Vučića, u vezi zahteva Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) da on bude posrednik u razgovoru sindikata i predstavnika vlade.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar