Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Ivanjici presečena vrpca za izgradnju Doma rusko-srpskog prijateljstva (FOTO)

post-title


Predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović i gradonačelnik Velikog Rostova, Andrej Los, u prisustvu koordinatora projekta Natalije Šatiljine, sveštenstva i čelnika lokalne samouprave, svečano su presekli vrpcu za izgradnju Doma rusko-srpskog prijateljstva.

Velelepni objekat koji će biti izgrađen po modelu tradicionalnih ruskih kuća nalaziće se u užem centru Ivanjice, nadomak gradskog vodopada.

Ivanjica i Veliki Rostov su pobratimski gradovi, a ovo je samo jedan od koraka koji će produbiti rusko-srpsko prijateljstvo i saradnju, rekla je koordinatorka čitavog projekta, Natalija Šatiljina koja se prisutnima obratila na srpskom jeziku.

- Pre dve godine potpisan je sporazum o bratimljenju ove dve opštine i tada se rodila ideja o izgradnji rusko-srpskog doma koji će ujedno biti i muzej i mesto gde će dolaziti gosti iz Rusije. Radosna sam što smo realizovali taj plan i to na veliki praznik jer se danas u Rusiji obeležava pokrov presvete Bogorodice. Ivanjica i Srbija su moj drugi dom i sve ove aktivnosti usmerene su na produbljivanje prijateljstva i saradnje naša dva naroda - rekla je Šatiljina.

Ganut pažnjom i dobrodošlicom našeg naroda, gradonačelnik Velikog Rostova, Andrej Los, rekao je da se srpsko gostoprimstvo graniči sa nečim gotovo nestvarnim.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar