Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Derbi kraj Morave! Borac gosti neporaženu Sikst Primorsku

post-title


U 4. kolu ABA 2 lige košarkaše Borca očekuje izuzetno zahtevan duel protiv neporažene ekipe Sikst Primorske (sreda, 20 časova).

Nema sumnje, biće ovo najveći izazov za Čačane u jesenjem delu prvenstva. Naime, kako po igračkom sastavu, tako i po ostvarenim rezultatima slovenački tim slovi za najozbiljnijeg kandidata za prvo mesto, koje trenutno i zauzima. Navedeno ističu mnogi poznavaoci regionalne košarke. Ipak, liga je tek počela, pa je potrebno još neko vreme da se stvari u potpunosti iskristališu.

Ipak, dobru uvertiru za ovaj duel Borac je napravio u prošlom kolu ABA 2 takmičenja, kada je ubedljivo slavio nad drugim slovenačkim predstavnikom, Heliosom iz Domžala. Taj meč, kao i pobede u KLS ligi protiv Slobode i Zlatibora, bitno su doprineli da poraste samopouzdanje u čačanskoj ekipi. Naravno, i igra na domaćem terenu donosi značajnu prevagu.

Trener Borca Jovica Arsić ima samo reči hvale za narednog rivala. ,,Dolazi nam u goste izuzetan tim. Individualno su vrlo jaki. Takođe, evidentno je da su u dosadašnjem delu ABA 2 lige najviše pokazali”, reči su stratega Čačana.

Kormilar ekipe ne sumnja da će njegovi izabranici biti na potrebnom nivou protiv Sikst Primorske. ,,Znam da imamo potencijal da igramo bolje od ovoga što smo do sada pružili. Nadam se da će motiv, kao i važnost utakmice učiniti da igrači daju svoj maksimum, kako bi nam pošlo za rukom da odbranimo domaći teren. Bez obzira protiv koga igrali, uključujući tu i Primorsku, mi smo dužni da pobeđujemo“, dodao je Jovica Arsić KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar