Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



SPS: Najoštrije osuđujemo sramno obmanjivanje javnosti putem flajera

post-title


Saopštenje Gradskog odbora SPS Čačak

- Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Čačku, najoštrije osuđuje sramno obmanjivanje javnosti putem flajera koji su zakačeni na automobilske brisače i koji su ubačeni u poštanske sandučiće naših sugrađana. Na ovaj način nepoznati ili pak poznati počinioci pokušali su dezavuisati javnost i kreirati potpuno lažnu sliku o radu gradonačelnika gospodina Miluna Todorovića i koalicije koja je preuzela odgovornost 2016. godine.

Ne tako davno, opozicioni akteri u našem gradu kudili su gradsko rukovodstvo kao krajnje nesposobno zbog nemogućnosti dovođenja ozbiljnog investitora u Čačak. Pored toga, vršio se neverovatan pritisak na porodicu Ilić i tadašnjeg gradonačelnika, do te mere da je takav vid ataka prevazišao sve pristojne norme političkog delovanja i javnost je dovedena u jednu referendumsku situaciju, koja je prouzrokovala da se političko delovanje svede na lični nivo i linčovanje jedne porodice. Da li je ovakav način etiketiranja pojedinca uvod u sličnu situaciju? Prethodno iskustvo nam ne dozvoljava da ne pomislimo da je tako, pogotovo ako sagledamo činjenice i razvoj našeg grada koji je nezaustavljiv, a koji smeta onima koji samo vode politiku populizma i davanja predloga bez konkretnih parametara koji su realni za ostvarenje.

Sa skupštinske govornice mogli su se čuti predlozi da će se glasati sa obe ruke ZA, ukoliko vlast u našem gradu otvori barem jednu fabriku. Tada su mnogi bili pametni u licitiranju predloga, a ono što je osnovno je zemljište i infrastruktura za industrijsku zonu koje nije bila ni na vidiku.

Sadašnje gradsko rukovodstvo, a na prvom mestu gradonačenik Čačka, gospodin Todorović, za nepunih godinu dana uradili su gotovo nemoguće. Definisana je lokacija industrijske zone, obezbeđena sva neophodna infrastruktura i stvoreni uslovi da birate investitora koji će realizacijom svog posla višestruko unaprediti naš grad, pored direktnog zapošljavanja sugrađana i indirektno aktivirati privredu i kooperante iz našeg grada, a ono što je veoma važno buduće radnike školovati u našem gradu koji će nakon završetka svog obrazovanja imati mogućnost da stečena znanja primene u praksi i da od toga obezbede egzistenciju i da ostanu u Čačku. Prva fabrika koja je u završnoj fazi izgradnje je “Forverk“, koja će u zadatom roku zaposliti preko 1.000 naših sugrađana. Druga fabrika na prostoru lokacije bivšeg “Cera“ je kompanija “Viland elektrik“, koja je već angažovala naše sugrađane i izvršila obuku određenog broja kadrova.

Sve ove investicije nisu se mogle realizovati bez podrške Vlade Republike Srbije, republičkih preduzeća i institucija i lokalnih javnih i komunalnih preduzeća. Socijalistička partija Srbije, Gradski odbor u Čačku, u svemu ovome daje svoj doprinos, preko svojih ministara u Vladi RS kao i preko republičkih preduzeća EPS, Srbijagas i ostalih pojedinaca koji vole svoj grad Čačak.

Navedeno se nije moglo obezbediti tako što ćete sedeti i prodavati pamet, a ne činiti ništa za svoj grad. Neko je morao dobro da zasuče rukave i aktivira sav svoj kapacitet i potencijal stican godinama. Logično je da gradonačelnik, gospodin Todorović predstavlja ozbiljnu pretnju onima koji nikada ništa nisu radili, a koji su živeli od priče i to dobro naplaćivali. Uvideli su da treba obmanuti građane Čačka i okoline time što ćete izvući jedan lapsus i prikazati kao da se gospodin Todorović zaista zalaže za odlazak mladih, a upravo suprotno se dogodilo, da se tog dana potpisao ugovor vredan 46 miliona dinara koji će omogućiti mladima da se ostvare u svojim željama i započnu svoj lični posao.

Vreme i narod će dati svoj sud kada za to dođe vreme, naravno na izborima. Nama ostaje da zajedno uložimo sav svoj trud za dobro našeg Čačka, a ostalima poručujemo da barem malo Čačani ne budu taoci mržnje koja se svakodnevno nadvija nad svima nama, navodi se u saopštenju.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar