Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nova Srbija: Ništa nas ne može iznenaditi

post-title


Saopštenje Informativne službe Gradskog odbora Nove Srbije Čačak

- Povodom učestalih "napada" i optužbi na Novu Srbiju i njenog predsednika Velimira Ilića, prethodnih dana, kako od strane vlasti, tako i od strane tzv. opozicije, Nova Srbija je pokušala da se suzdrži od unutarporodičnih razmirica između SNS i Srpskog pokreta Dveri. Ipak, moramo odgovoriti i jednima i drugima na te bezobzirne laži. Očigledno je da i jednima i drugima smeta Nova Srbija u ostvarivanju svojih Gebelsovskih ideja - da jedni budu vlast, a drugi opozicija, a da se finansiraju i dobijaju instrukcije iz istog centra moći.

Moramo priznati da se po prvi put slažemo sa tvrdnjom gradonačelnika Miluna Todorovića da je Nova Srbija finansijski pomagala nevladinu organizaciju Srpski pokret Dveri. To smo radili smatrajući da je ona patriotska nevladina organizacija, za razliku od drugih , koje su bile izrazito antisrpske. Nova Srbija je finansirala nevladinu organizaciju Dveri, a nakon toga, finansiranje su preuzeli Milun Todorović i njegov gazda. Onako kako je tu uslugu vratio Boško Obradović Velimiru Iliću, tako će i Milunu Todoroviću i njegovom gazdi.

Jedno je sigurno, Boško Obradović nije imun na finansijske donacije,bez obzira sa koje strane one dolazile.

Zato se tako snishodljivo i izvinjava za letak, koji je po našem mišljenju legitiman način političkog delovanja. Ne vidimo zašto je "crtanje mete na čelu" letak u kome pitate gradonačelnika za kupovinu jelke, izgradnju bioskopa, odliv mozgova... Štampanje i podela letaka je legitimni vid političke borbe u Čačku gde vlada medijski mrak ,kao i u celoj Srbiji. Vraćamo se u devedesete kada je ovo bio način komunikacije sa građanima.

Bojeći se optužbi SNS -a na svoj račun, Dveri su prozvale i u taj brlog uvukle i drugu opozicionu grupu.

Nova Srbija obaveštava javnost da nema nikakve veze sa štampanjem letka, ali sve što je na letku navedeno podržavamo i mislimo da bi Gradonačelnik trebalo da odgovori i da dầ objašnjenja građanima Čačka za sva pitanja koja su na letku.( Građani Čačka dovoljno dobro znaju, ali evo podsetnika da je Nova Srbija za vreme 20 godina vlasti u Čačku izgradila škole, vrtiće, sportske hale, verske objekte, lokalne puteve, autoput Čačak - Beograd...). Tako da ne stoje tvrdnje "patriotskog" pokreta o Novoj Srbiji, kao najgoroj dosadašnjoj vlasti u Čačku.

Sve napred navedeno dokazuje da smo još jednom u pravu kada ukazujemo da Dveri i SNS svoje prepucavanje vode isključivo preko medija i saopštenja u medijima. Kada je Nova Srbija pokrenula inicijativu za smenu predsednika Skupštine Igora Trifunovića i gradonačelnika Miluna Todorovića (juli 2018.) "opoziciona" odbornička grupa Dveri taj zahtev nije htela ili nije smela da potpiše.

Zato nas ništa ne može iznenaditi.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar