Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Više od 60.000 evra za programe samozapošljavanja i zapošljavanja

post-title


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović i predstavnici nemačke organizacije "Help", potpisali su 30 ugovora o donaciji za samozapošljavanje i zapošljavanje.

Reč je o projektu „Smanjenje siromaštva kroz mogućnosti zapošljavanja u cilju pristupanja Srbije Evropskoj uniji“, koji finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju Sida, a sufinansira grad Čačak.

Ove donacije su namenjene za smanjenje siromašta i uključivanje marginalizovanih manjinskih i drugih ugroženih grupa stanovništva u socio-ekonomski život.

"Bavimo se preradom lima, radimo svu galanteriju. Dobila sam sredstva za mašinu koja će mi omogućiti da plasirano našu robu brži i efikasnije", rekla je korisnik donacije Slavica Pavlović.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, izjavio je da je grad prepoznao mogućnost osnaživanja pre svega ranjivih grupa za projekat Help-a, koji je podržala Vlada Švedske.

"Agencija Sida je ovaj projekat podržala sa 50.000 evra, a grad Čačka je učestvovao sa nešto više od 12.000 evra. Veliki novac smo i u prethodnoj i u ovoj godini odvoji za zapošljavanje, samozapošljavanje, stručnu praksu. Ovo je nastavak tog puta", naglasio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Regionalni koordinator "Help-a"za Crnu Goru i Srbiju, Klaus Mok, podseća da su jedan od prvih prijekata započeli u Čačku, pre dve godine.

"Od tada smo obišli veliki broj porodica širom Srbije, to smatram velikim uspehom", rekao je Mok.

Prema njegovim rečima, ovakva vrsta projekta kroz različite izveštaje pokazala kao najbolji način na koji se može pomoći ugroženim grupama stanovništva.

Projekat ukupne vrednosti 2.056.000 evra "Help" realizuje od oktobra 2017. do septembra 2020. godine u 19 opština i gradova u Srbiji.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar