Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ostoja Mijailović: Isplatili smo Vujoševića i prepolovili Partizanov dug! Neki su se hvalili titulama, a mi sad plaćamo njihove uspehe kroz reprograme

post-title


"Zamislite šta bismo mogli da nam 40 odsto budžeta ne odlazi na dugovanja, pa nam u klubu ostane samo 1,8 miliona evra godišnje", pita se prvi čovek Partizana. [caption id="attachment_82140" align="aligncenter" width="770"] Foto: Star sport[/caption]

Posle nekoliko godina lutanja, košarkaški klub Partizan ponovo ima tim kojim bi mogao da napadne najviše ciljeve. Dolaskom Stefana Jankovića iz Crvene zvezde, preko Fuenlabrade, onda i potpisom nekadašnjeg košarkaša Lejkersa Entonija Brauna, Parni valjak je kompletirao roster za ovu sezonu i svi u klubu nadaju se da će se kockice brzo posložiti, kako se ne bi izgubio korak na svim frontovima.

Prvi čovek crno-belih Ostoja Mijailović u razgovoru za Srpski telegraf kaže da bi stvari bile još bolje da "40 odsto budžeta ne odlazi na isplaćivanje starih dugova".

"Zamislite šta bismo mogli da nam 40 odsto budžeta ne odlazi na dugovanja, pa nam u klubu ostane samo 1,8 miliona evra godišnje. Mogao sam da ostavim dug, podignem nov kredit, ubacim četiri-pet miliona evra u ekipu, osvajam trofeje i igram Evroligu, a da požar gasi neko iza mene. Pod uslovom da klub do tada preživi. Umesto toga, odlučili smo se da sačuvamo ugled i istoriju. Kad budemo na nuli, moći ćemo da pričamo o vrhunskim rezultatima, o dominantnom timu i Evroligi", rekao je Mijailović za Srpski telegraf.

Vratio je biznismen iz Čačka film unazad i podsetio na dugove s kojim se Partizan muči godinama.

"Godina iza nas je bila veoma teška. Kad smo došli, zatekli smo 7,1 milion evra duga. Menadžerskim poslovanjem smo ga sveli na 3,8 miliona, a do nove godine trebalo bi da padne ispod tri miliona. Svi igrači mogli su da idu posle 60 dana kašnjenja plata, a bili smo u blokadi 72 dana. Da smo ostavili sve po starom, ne bismo imali nijednog igrača, dugovi bi se gomilali i praktično bismo se ugasili", otkriva Mijailović i dodaje:

"Pojedinci su se hvalili titulama i bili veliki pred navijačima. A onda mi danas plaćamo njihove titule kroz reprograme koje su nam ostavili. Trofeji su deo naše istorije i ponosimo se njima, ali kako da osvajamo nove kad još uvek plaćamo stare".

Upitan da kaže da li je govorio o periodu kada je Predrag Danilović bio na čelu kluba ili nekom drugom, uzvratio je:

"Bilo je to i pre Saše. Jurili su trofeje, a o budućnosti niko nije razmišljao. Danilović je mnogo toga dao Partizanu, srpskoj košarci i sada dobro vodi Košarkaški savez. Međutim, sramota je šta su drugi ljudi radili u Partizanu mimo njega, a tokom njegove vladavine, pa i šta su radili oni pre njega. U mom slučaju nema niko iznad mene, ja sam odgovoran navijačima".

Kaže, nije se obratio za pomoć državi punih godinu dana, mada ističe da je Republika Srbija pomogla klubu.

"Država je, kao i sponzori, prepoznala da će svaki uložen dinar biti adekvatno potrošen, da neće biti ukraden. Imam informaciju da će nam pomoći i sa trening centrom. Sad tražimo lokaciju i projektante, nadam se da ćemo ga dobiti za dve-tri godine", rekao je Mijailović za Srpski telegraf.

On je istakao da je kompletan dug prema legendi kluba Dušku Vujoševiću – isplaćen.

"Dug prema njemu je na osnovu BAT presude bio 116.000 evra i isplaćen je u potpunosti. Samo ne vidim da je to neko istakao, a pričalo se i pisalo na sva zvona ako bi jedna rata zakasnila nekoliko dana. Mi smo izmirili sve obaveze proistekle iz tuđih grešaka i nemamo BAT za vratom".

Ističe i da su odnosi sa Crvenom zvezdom vrlo dobri i da svi treba da rade u najboljem interesu srpske košarke, da mu je "normalna stvar" prelazak igrača iz redova jednog večitog rivala u svlačionicu drugog, misleći na transfer Stefana Jankovića i napomenuo da mu je krivo što pojedini košarkaši Srbije odbijaju da igraju za nacionalni tim i da oni "imaju obavezu da vrati dug svojoj zemlj".



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar