Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Sudski izvršitelji ponovo u FRA

post-title


Sudski izvršitelji su uz asistenciju policije, pokušali da preuzmu pogon za izradu kugličnih vretena Fabrike reznog alata (FRA) u Čačku.

Bio je to deseti po redu pokušaj preuzimanja pogona, a radnici su poručili da ovim štite i interes države Srbije, pošto je objekat pod zaštitom Ministarstva odbrane.

"Pokazali smo da se nismo uplašili krivičnih prijava koje su podnete Višem tužilaštvu u Čačku. Radnici su odlučni da zaštite svoja radna mesta i objekat", izjavio je predstavnik sindikata Dušan Đelić.

On kaže da je kupac odbio ponudu i da traži da se dalje nastavi postupak i izvršenje.

Upravnik pogona za izradu kugličnih vretena u FRA, Ljubiša Mijailović, kaže da je probijanjem ulice 10, u neposrednoj blizini, ovo postala atraktivna građevinska zona za pojedince.

"Policija pokušava da nas istera zbog nekog kvazi duga iz 2005. godine, koji se nalazi na nekom poluprivatnom računu, a čak dug nije ni fabrički", naveo je Mijailović.

U ovom pogonu se proizvode kuglična vretena za odbrambene raketne sisteme.

Pogon je osnovan 1986. godine, uz velike napore tadašnjeg rukovodstva FRA i grada Čačka, nabavkom programskih mašina engleskog proizvođaca Matriks teških po više desetina tona.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar