Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac stotkom pregazio Vršac

post-title


U derbiju 4. kola KLS lige ekipa Borca je slavila u duelu protiv Vršca rezultatom 102:83.

Ovim trijumfom Čačani su ostali neporaženi u domaćem šampionatu, zadržavši tako mesto u samom vrhu tabele. Iako je na kraju rezultat bio ubedljiv, igrači Borca su morali dobro da oznoje dresove da bi na kraju uspeh bio ovako značajan. Shodno očekivanjima, početak duela je protekao u odmeravanju snaga. Dosta energije i borbenosti pružali su igrači oba tima, što je razumljivo ako se ima u vidu renome ekipa. Vršac je pružao dobar otpor Borcu. Štaviše, sa pet vezanih poena uspeo je i da povede (9:14). Bili su gosti dobrano motivisani da se pokažu pred čačanskom publikom. Ipak, Borac je odmah uzvratio istom merom, vrativši brzo meč u egal. Do isteka prvog desetominutnog interval niko nije uspeo da nametne svoj ritam igre.

Brzom serijom od pet koševa Vršac je otvorio drugi deo igre, što je primoralo trenera Arsića da zatraži tajm aut. Zaista su Vrščani igrali dobru košarku, što je pokazivao semafor, na kome je stajalo vođstvo od osam koševa (20:28). Ali Ilija Đoković je pogotkom van linije 6,75 zaustavio nalet gostiju. Na njega se nadovezao prezimenjak Radovan, pa je Borac dodatno smanjio zaostatak. Ipak, Banaćani nisu spuštali nogu sa gasa, tako da su Čačani dobar deo četvrtine potrošili na anuliranje deficita. Mora se primetiti da je goste neverovatno dobro služio šut, naročito sa distance. To je glavni razlog što su mahom vodili, čak i sa dve cifre (31:43). Međutim, na volšeban način je Borac u završnici druge deonice gotovo anulirao zaostatak, ponovo vrativši utakmicu na početak. Motor ekipe i inicijatori bolje igre bili su Đokovići.

U drugo poluvreme timovi su ponovo ušli jednakih snaga. Borac je nastojao da potpuno preuzme kontrolu, ali je Vršac odolevao. Ali to je mogao samo nekoliko minuta. Pogotkom za tri Čarapić je posle dužeg perioda vratio prednost na stranu domaćina. Taj koš je dodatno probudio publiku u hali, pa je i atmosfera bila bolja. Uprkos tome, Borac i dalje nije mogao da slomi otpor rivala. Vršac se muški borio. Međutim, Marinović preuzima odgovornost, pogađa dve vezane trojke, pa je domaći tim ipak lakše disao. Poslednji deo igre Borac je otpočeo sa namerom da konačno reši pitanje pobednika. U toj nameri su prednjačili Marinović i Majstorović. Pomenuti igrači su vodili glavnu reč na parketu i svojim koševima su načeli već dobrano premoreni Vršac. Osokoljen gromkim bodrenjem domaćin je preuzimao stvari u svoje ruke. Za tren oka sve se promenilo. Ni tri minuta nije proteklo a Borac je skršio otpor Vršca. I ne samo to. Taj suficit se peo i do +22 (102:80). Pitanje pobednika bilo je rešeno. Borac je ostao neporažen. Ubedljivo vođstvo dalo je priliku treneru Arsiću da u završnici pruži šansu svim igračima kako bi osetili žar borbe.

Đurđe Mečanin/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar