Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Juniori Borca održali lekciju Zvezdi, prvenac Mladosti u Beogradu

post-title


U 3. kolu Roda Juniorske lige Srbije Borac je ostvario veliku pobedu ubedljivo savladavši Crvenu zvezdu rezultatom 76:57 (19:10; 15:14; 23:21; 19:12).

Borac je trojkom otvorio meč, nagovestivši tako dobro šutersko veče. Tako je i bilo. Sa ogromnom energijom su igrali domaći igrači. Bila je očita želja da se dokažu pred slavnim protivnikom. Dvojac Ognjen Mićović – Krsmanović zadavao je velike probleme Zvezdi.

[caption id="attachment_82223" align="aligncenter" width="2048"] foto: Nikola Minović[/caption]

Odličnom odbranom Borac je spustio rivala na svega tri poena u prvih pet minuta. Ljut zbog očajne igre svojih igrača trener Đerić je zatražio tajm aut. Ipak, to nije dovelo do bitnije promene stanja na terenu. Borac je sve vreme imao prednost.

Realizacijom prvog napada u drugoj deonici Borac je prvi put poveo dvocifrenom prednošću (21:10). Indisponirani igrači Zvezde ništa nisu mogli da pogode. Sjajna kontra i polaganje Šušića dobro oslikava premoć Borca. Doduše, imala je Zvezda svetle trenutke, ali to nije bilo ni blizu dovoljno. Borac je čvrstom odbrano, kao i pametnom i staloženom igrom čuvao stečenu prednost, pa je mirne glave mogao da ode na veliki odmor.

I u nastavku je Borac nastavio da igra fenomenalno u defanzivi. Na to se nadovezala i raznovrsna igra u napadu, pa je razlika polako rasla. Zaista su izabranici trenera Tomaševića izgledali odlično na terenu. Na drugoj strani, samo je Karapandžić pružao dostojan otpor. Borac je sve konce držao u svojim rukama, ne dopuštajući da se promeni stanje na terenu.

U završnoj deonici Čačani su samo stavili tačku na sjajnu partiju. Neverovatno zvuči daje Zvezda bila u potpunosti inferioran rival. Borac je čak uspeo da razliku u jednom momentu poveća na +23 (76:53). Suvišno je reći da je čačanski tim potpuno zasluženo slavio u ovom duelu, ostavši neporažen u dosadašnjem delu lige.

Strateg čačanske ekipe Dejan Tomašević nakon meča je apostrofirao odličnu odbranu kao ključ uspeha:

,,Čestitao bih akterima oba tima na odličnoj utakmici. Mislim da smo zasluženo pobedili. Pre svega, bili smo bolji u odbrani, skok smo dobro nivelisali. Navedeno je bilo ključ pobede. Naglasio sam svom timu nakon meča da smo dobrom odbranom došli do pobede. Nije lako spustiti Zvezdu na 57 poena. Zvezdi želim sve najbolje u nastavku prvenstva. Verujem da će ponovo biti u finalu lige. Mi se okrećemo gostovanju u Kragujevcu, gde neće biti lako. Moramo biti obazrivi, jer ako ne uđemo koncentrisano u meč, ne možemo nikoga da pobedimo. Ali ako to učinimo, baš kao protiv Zvezde, onda možemo nad svakim da trijumfujemo. Zahvalio bih se publici na podršci tokom meča, a nadam se da će i u nastavku imati priliku da gledaju dobru košarku“., izjavio je Dejan Tomašević.

Najbolji akter minulog duela Srđan Krsmanović nije krio zadovoljstvo zbog ubedljive pobede nad Zvezdom.

,,Čestitao bih Zvezdi na dobroj igri. Što se nas tiče, odlično smo igrali u odbrani, a iz toga smo pravili dobre stvari u napadu. To je razlog što smo ubedljivo pobedili Zvezdu. Naravno, čestitao bih i saigračima na odličnoj igri. Sledi utakmica protiv Radničkog, i ona nam je u fokusu. Moramo se pripremiti što bolje za taj meč“, zaključio je Srđan Krsmanović.

Borac: Glišović, Tutunović 6, O. Mićović 15, Zdravković 15, Babović 6, Krsmanović 19, Šušić 6, M. Mićović, Krasić, Jovićević, Pejović 9, Matijašević.

Crvena zvezda mts: Karapandžić 14, Pavićević 4, Dobrašinović, Popović 8, Manojlović 3, Radosavljević 10, Vasić 5, Mašić 1, Dimitrijević, Tomašević 2, Cojbašić, Živanović 10.

Prvenac juniora Mladosti

Juniori Mladosti su zabeležili prvu pobedu u sezoni. U okviru 3. kola Roda lige Srbije ekipa Mihajla Šušića savladala je ekipu Beka rezultatom 68:74 (15:10, 22:21, 20:26, 11:17). Pobeda dobija na značaju jer je ostvarena na gostovanju u Beogradu. Ovom pobedom tim iz Čačka je pokazao da dobre igre u prva dva kola nisu slučajne i to je danas materijalizovano pobedom.

Prvo poluvreme je proteklo u boljoj igri domaćina koji je na veliki odmor otišao sa šest poena prednosti, 37:31. U nastavku utakmice Mladost igra sve bolje tako da se veoma brzo vraća u ritam meča. Treći period je okončan rezultatom 20:26 čime je anulirana prednost Beka. U poslednjih deset minuta Mladost u par navrata stiže do dvocifrene prednosti i mirno utakmicu privodi kraju.

Najefikasniji kod Čačana bio je Dragićević sa 16 poena, a dvocifreni učinak su ostvarili i Radovanović, Lazarević i Stojanović. U narednom kolu Mladost dočekuje ekipu Dinamika.

Mladost: Rutović, Radovanović 11, Lazarević 12, Nikolić 8, Despotović, Krunić, Dragićević 16, Kovačević 6, Stojanović 13, Starčević 2, Marić 6 i Savić.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar