Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Janko Urošević u reprezentaciji Srbije na prvenstvu Balkana u krosu

post-title


Veliki uspeh Slobodinih atletičara na Kros prvenstvu Srbije. Janko Urošević u trci mlađih seniora osvojio je drugo mesto i srebrnu medalju. U trci veterana na 4km Nenad Glavonjić osvojio prvo mesto i zlatnu medalju. Treće odličje i bronzu za slobodince osvojili su u ekupnoj konkurenciji stariji pioniri u trci na 2 km.

Pozivi učešća na Prvenstvo Balkana u krosu od strane saveznog selektora Janku Urošević i treneru Slobodanu Nidžović predstavljaju klupski kontinuitet u reprezentativnim nastupima. Balkansko prvenstvo u krosu se održava u Rumuniji u Botosani 4. novembra. -Zadovoljan sam Jankovom trkom. Dobar rad i trenutna forma su došli do izražaja. Imao je jaku konkurenciju i dobro se snašao po veoma teškoj stazi. Trčati 8 kilometara po nepripremljenoj i tvrdoj stazi je veoma naporno. Mnogo takmičara se žalilo posle istrčane trke na žuljeve, koje su dobili tokom trke. Janko je kao vice-prvak Srbije na 3 i 5 km važio kao favorit trke. To je i plasmanom potvrdio i poziv za reprezentaciju je očekivan. Glavonjić je još jednom pobedom potvrdio svoju supriornost u Srbiji u svojoj konkurenciji. Moram da napomenem da smo na ovom državnom prvenstvu nastupali i u ekipnoj konkurenciji u tri disciplini. Za mlađe i starije pionire kao i mlađe pionirke. Uspeh ekipe starijih pionira je očekivan dok su mlađi pioniri pokazali svoj talenat i da im fali iskustvo. Na ovakvim trkama stečeno iskustvo je prvi uspeh...“ reči su trenera Nidžovića

Janko Urošević je prezadovoljan nastupom i pozivom u reprezentaciju.

-Veoma sam srećan. Izuzetan trud i naporan rad se isplatio. Ovaj kros dolazi na kraju sezone a pošto je to izborna trka za prvenstvo Balkana u krosu, pogotovu u seniorskim trkama uvek je konkurencija jaka. Svi se nadaju reprezentativnom nastupu i to predstavlja dodatni motiv. Moram da napomenem da sam ponovio prošlogodišnji uspeh sa državnog prvenstva i prošlogodišnji nastup na prvenstvu Balkana morao sam da otkažem zbog povrede. Ove godinae sam zdrav i nadam se dobrom nastupom, istice Urošević.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar