Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zatvoren 29. Memorijal Nadežde Petrović

post-title


U Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“ u Čačku svečano je zatvoren 29. Memorijal Nadežde Petrović, pod nazivom „Limited“. Tom prilikom održana je promocija dvotomnog kataloga izložbe na kojoj su govorili Aleksandar Dačić, v. d. direktora Umetničke galerije „Nadežda Petrović“ i Uroš Đurić, predstavnik selektorskog tima, kojeg osim njega čine i Mihael Milunović i Vuk Vidor.

Tokom trajanja izložbe, publika je imala priliku da glasa za umetnički rad tj. umetnika koji je na njih ostavio najveći utisak, pa je nakon promocije kataloga saopšteno da je dobitnik Nagrade publike na 29. Memorijalu Nadežde Petrović Davor Dukić. Inače, isti autor je dobitnik i Nagrade Umetničke galerije „Nadežda Petrović“, o kojoj je odlučivao tročlani žiri u sastavu: dr Zoran Erić, mr Slađana Petrović Varagić i Daniel Mikić. Obe nagrade podrazumevaju samostalnu izložbu u Galeriji.

U šezdesetogodišnjoj istoriji postojanja Memorijala, samo nekoliko puta se desilo da je jedan umetnik dobitnik dobitnik dve nagrade na istoj izložbi: France Mihelič (5. Memorijal), Nikola Gvozdenović (7. Memorijal), Vladimiri Veličković (10. Memorijal), Ferdinand Kulmer (14. Memorijal), Andreaž Šalamun (15. Memorijal), Milan Blanuša (17. Memorijal), Jovan Čekić (19. Memorijal), Čedomir Vasić (20. Memorijal) i Nevena Hadži Jovančić (26. Memorijal).



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar