Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Na stenama Kablara najbolji slovenački, hrvatski i srpski penjači

post-title


U organizaciji Planinarskog saveza Srbije i kluba Armadilo iz Čačka, na stenama kablara u Ovčar banji održano je prvo kolo slovenačko-hrvatsko-srpskog kupa u draj tulingu - simulaciji penjanja u ledu na prirodnoj steni u jesenjim uslovima.

Ovogodišnje takmičenje okupilo je 15 alpinista, reprezentativaca Slovenije, Hrvatske i Srbije. Ispenjano je 8 alpinističkih putanja dužine 10 do 15 metara.

"Ekipa je super, organizacija je vrhunska. Mislim da je ovo veliki korak za Srbiju što se tiče organizacije utakmice. Nadam see dići na veću razinu i da ćemo tu nastupati jednog dana na Evropskom kupu", kaže Mario Mosunen iz Hrvatske.

"Ima puno ljudio iz svih delova Srbije, a već sam, pre toga, ove dane penjala po Srbiji i jako mi se svidja ovde", kaže Maja Šuštar iz Slovenije.

Svoje veštine i sposobnosti, takmičari su pokazali, najpre u kavlifikacijama a zatim i u finalnom previsnom i plafonskom penjanju, izuzetno zahtevnom u alpinizmu.

"Težina smerova su osam, devet plus i deset, tako da se nadam da će takmičari uspeti da popenju sve ove smeri", objašnjava Petar Šundarić, organizator kupa.

"Samimi tim što su naši gosti iz Hrvatske i Slovenije ponovo došli, govori koliko je ovo takmičenje kvalitetno organizovano, koliko su uslovi dobri i zadovoljavaju te kriterijume koji su neophodni da bi se ovo takmičenje održalo", kaže Katarina Manovski.

Ekipno, najviše bodova osvojila je reprezentacija Srbije a pojedinačno u ženskoj i muškoj konkurenciji najbolji su bili Slovenci. Katarina Manovski i Milan Makojević zauzeli su treće mesto.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar