Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Tehnički pregled automobila sa 1.500 skače na 5.000 dinara

post-title


Iako su nas ubeđivali da novi pravilnik o tehničkim pregledima neće mnogo da podigne cene, brojne agencije uvele su nove cene koje su i do tri puta više u odnosu na one koje smo za tehnički pregled plaćali do sada.

Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije dostavljena je fotografija na kojoj se nalazi spisak cena usluga tehničkog pregleda koji su dogovorile agencije sa teritorije opštine Čačak.

[caption id="attachment_81497" align="aligncenter" width="1250"] foto: Profimedia[/caption]

- NOPS će se obratiti Komisiji za zaštitu konkurencije kako bi se utvrdilo eventualno kršenje zakona iz njihove nadležnosti - kažu u ovom udruženju.

Tako će, umesto dosadašnjih 1.500 dinara, tehnički pregled putničkog vozila koštati neverovatnih 5.000. Pregled motocikla koji je koštao 800 dinara, sada će koštati između 3.000 i 4.000 dinara.

Za teretna vozila do 1,5 tona tehnički pregled će, umesto dosadašnje 2.000 dinara, ići i do 5.000 dinara, dok će za teže kamione koštati i 12.000 dinara.

Kada je novi Pravilnik stupio na snagu u agencijama koje obavljaju tehničke preglede rekli su da nova cena pregleda za putnička vozila neće ići iznad 3.000 dinara, dok će za teretna iznad 3,5 tone iznositi 5.000 dinara.

Povećanje cena agencije pravdaju složenijom procedurom tokom pregleda, jer od 5. jula svaki automobil mora da se kontroliše 30 minuta, a motocikl 15 minuta.

Jedina olakašavajuća okolnost je to što prilikom prve registracije novog vozila, pregled neće biti obavezan.

Jedna agenciju iz Čačka je potvrdila da cene koje im stoje na sajtu više nisu aktuelne.

- Sada imamo novi cenovnik, po njemu tehnički pregled automobila košta 5.000 dinara - rekli su u jednoj agenciji za tehnički pregled.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar