Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



OSTOJA ZA TRINKIJERIJA DAJE SVOJ NOVAC! Predsednik Partizana sam finansira novog trenera

post-title


Ostoja Mijailović će iz sopstvenog džepa davati Andrei Trinkijeriju platu od 33.000 evra mesečno, a u dovođenju Italijana pomogao i legendarni trener Željko Obradović.

[caption id="attachment_82661" align="aligncenter" width="825"] foto: Star sport[/caption]

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović plaćaće novog trenera Andreu Trinkijerija iz sopstvenog džepa, saznaje Informer! Trinkijerijeva mesečna plata iznosi 33.000 evra, a pošto crno-beli nemaju dovoljno novca, Mijailović je na sebe preuzeo obavezu da isplaćuje italijanskog stručnjaka.

- Posle odlaska Nenada Čanka, uprava kluba je bila svesna da mora da nađe dobrog trenera i da takav stručnjak mnogo košta. Prva želja Mijailovića je bio Andrea Trinkijeri i sve je uradio kako bi ga doveo. On je čak spreman da plaća i italijanskog trenera iz svog džepa, ukoliko ne bude uspeo da nađe novac. Takođe, Ostoja je i sam platio privatni avion kojim je Andrea stigao u Beograd - kaže naš izvor.

Uvozi automobile

Ostoja Mijailović, koji je preuzeo Partizan u septembru 2017. godine, vlasnik je nekoliko firmi koje se bave uvozom automobila. Nije mu problem da izdvoji novac za Trinkijerija, ali ne želi da govori o tome.

- Zadržan je isti princip kao kada sam došao u Partizan, postoji fiksni deo plate i postoje bonusi. Ako mi kažete kolike su prosečne plate ostalih trenera u ABA ligi, ja ću vam odmah reći i kolika je Trinkijerijeva. A kako to ne možete da mi kažete, onda ću ostati zagonetan i neću reći kolika je plata našeg trenera, kao ni odakle nam novac za njega - poručuje Mijailović.

Osim Ostoje Mijailovića, prilikom dovođenja italijanskog stručnjaka Partizanu je pomogao i legendarni trener Željko Obradović. Nekadašnji igrač i strateg crno-belih garantovao je Trinkijeriju da će mu isplatiti sve pare ako mu slučajno u Humskoj ostanu dužni.

- Željko je sve učinio kako bi pomogao bivšem klubu, što je i normalno. On je spreman čak i da da deo novca za novog trenera, ukoliko klub ne bude mogao da ga plati. Zasad nema potrebe za tim, jer je Mijailović preuzeo na sebe tu obavezu. Ipak, Obradović je rekao Trinkijeriju da će mu lično isplatiti sve ako mu Partizan nešto ostane dužan - objašnjava naš izvor.

Rizik i izazov

Ovu informaciju je i sam Trinkijeri potvrdio na predstavljanju u "Pioniru".

- Normalno je da me je Željko zvao i da smo se čuli. On se lično angažovao da dođem u Partizan i to me uopšte ne čudi. Znam da mnogi ne razumeju ovu moju odluku da dođem u Partizan i svestan sam da je ovo veliki rizik, ali samim tim i izazov - zaključuje Trinkijeri.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar