Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Milunović u Zvezdi dve i po godine

post-title


Sada je i definitivno završeno – Nemanja Milunović (29) će pojačati Crvenu zvezdu u januaru!

[caption id="attachment_82884" align="aligncenter" width="770"] foto: Reuters[/caption]

Kako MOZZART Sport saznaje, štoper BATE Borisova dolazi u zimskom prelaznom kao slobodan igrač i potpisao je saradnju na dve i po godine sa srpskim šampionom.

Povremeni reprezentativac Srbije je bio dugogodišnja želja crveno-belih koja je napokon realizovana. Želela ga je Zvezda u zimu 2015. kada je prešao iz lučanske Mladosti u BATE Borisov. Doduše, tada je to bilo samo blago interesovanje kluba sa Marakane. U Belorusiji se Milunović afirmisao i postao jedan od najboljih igrača lige. Biran je za najboljeg defanzivca prvenstva i dogurao je do reprezentacije u selektorskom mandatu Slavoljuba Muslina. Sledeći napad na Milunovića je usledio u decembru 2017. kada je Zvezda za njega i Ivanića u paketu nudila 2.500.000 evra, ali je BATE odbio. Pokušala je Zvezda i prošlog leta kada je cena prepolovljena, ali BATE nije popuštao. Na kraju su se Belorusi prevarili. Milunović je odbio da produži ugovor zbog čega je malo igrao ove jeseni, ali je zato sačekao da dobije odrešene ruke u izboru nove sredine.

Milunović će od 1. januara biti slobodan igrač, a Crvena zvezda već ima potpisan predugovor sa njim. Pregovori sa igračem su intenzivno vođeni u prethodne dve nedelje i dogovor je postignut. Milunović je prethodnih nedelja radio individualno po posebnom programu kako bi što spremniji dočekao zimske pripreme pod komandnom palicom Vladana Milojevića.

On će zaoštriti konkurenciju na štoperskim pozicijama gde Crvena zvezda trenutno ima Miloša Degeneka, Vujadina Savića, Srđana Babića i Rašida Sumailu. Milunovićev dolazak verovatno znači i odlazak povremenog reprezentativca Gane koji se nije nametnuo. S obzirom da je Milunović potpisao na dve i po godine, ostaje da se vidi šta će viti sa Vujadinom Savićem kojem ugovor ističe na kraju sezone, a saradnja još nije produžena iako se to najavljuje od letošnjeg ulaska u Ligu šampiona. U svakom slučaju, Vladan Milojević je dobio još jednu ozbiljnu opciju u poslednjoj liniji, a Milunović šansu da se opet nametne za dres reprezentacije Srbije.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar